Κοινωνία

Η εκδρομή στην Γερμανία του φροντιστηρίου Α.Βασιλειάδου

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2

Το φροντιστήριο «Γερμανικών» Αναστασίας Βασιλειάδου διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία και αποτελεσματικότητα εκπαιδευτική εκδρομή στην Γερμανία με την συμμετοχή 21 μαθητών του φροντιστηρίου στο διάστημα 17 έως 24.8.14. Όλοι οι παραπάνω μαθητές κατείχαν τουλάχιστον το γνωστικό επίπεδο Β1 και κάποιοι είχαν πτυχία ανώτερων επιπέδων όπως Β2 αλλά και Γ1.
Το υψηλό επίπεδο των μαθητών του φροντιστηρίου εντυπωσίασε τους καθηγητές του γερμανικού ινστιτούτου καθώς τα παιδιά ξεδίπλωναν τις γλωσσικές αλλά και επικοινωνιακές τους ικανότητες με τη μορφή παρουσιάσεων και συζητήσεων στο μάθημα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να τονιστεί ότι και φέτος η εκδρομή χρηματοδοτήθηκε από το γερμανικό κράτος για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, της εξωστρέφειας και την ενίσχυση των διεθνών ευρωπαϊκών σχέσεων.
Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδρομής λήφθηκε υποτροφία, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση χαμηλού κόστους συμμετοχής. Το πρότυπο κολλέγιο όπου παρέμειναν οι μαθητές αυτή την εβδομάδα φιλοξενούσε το εν λόγω διάστημα 310 μαθητές από όλο τον κόσμο.

Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομηλίκους συμμαθητές από πάρα πολλές διαφορετικές χώρες με τα Γερμανικά να αποτελούν τον κοινό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά είχαν ισχυρό κίνητρο να εξασκηθούν ιδιαίτερα στον προφορικό λόγο και ήρθαν σε επαφή με διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες κουλτούρες πλουτίζοντας τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής διάστασης της κοινωνίας αλλά και γενικότερα του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός φυσικά από μαθήματα και ποικίλες αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες όπως π.χ. πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ποδηλασία, αεροβική γυμναστική, χορό «μπραίηκ ντανς» σάουνα, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, χειροτεχνίες, αναρρίχηση, γιόγκα κ.ά. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν σε ιδιαιτέρως σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία όπως το φανταστικό παλάτι Σλος Νωυσβανστάιν αλλά και την πανέμορφη πόλη Ού. Τέλος πρέπει να τονιστεί πως οι μαθητές απόλαυσαν και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο αυτή την εκδρομή και δικαίωσαν με την ενεργή συμμετοχή τους, τις γνώσεις αλλά και τα ταλέντα και το ήθος τους, τους γονείς τους για τη μοναδική ευκαιρία που τους προσέφεραν αλλά και τις καθηγήτριες που με ιδιαίτερη χαρά τους συνόδευσαν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων