Πολιτισμός

Εκπαιδευτική δραστηριότητα στο αρχαιολογικό μουσείο

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς λίγο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους διοργανώνει στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δράση με τίτλο «Διακοπές στο μουσείο…… πριν από το σχολείο», η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 9- 11 ετών.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«…Τα παιδιά θα απασχοληθούν από τους αρχαιολόγους της Υπηρεσίας μας σε συνεργασία με το επιβλέπον προσωπικό, σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (π.χ.προβολή βίντεο, παιχνίδια της αρχαιότητας, χειροτεχνίες) στο περιβάλλον του μουσείου με σκοπό να εδραιώσουν μια σχέση οικείωσης με τον θεσμό αλλά και τον συγκεκριμένο χώρο. Πέρα λοιπόν από τα στενά όρια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, η δράση θα στηριχθεί στη φαντασία, τη δραματοποίηση, τη κίνηση, τον πειραματισμό και την ελεύθερη έκφραση.

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα ελαφρύ σπιτικό γεύμα (κολατσιό) και νερό και να φορούν κλειστά παπούτσια και καπέλο. Απαραίτητη είναι η συναίνεση των γονιών και η υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Μπορούν επίσης να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή και κινητό, υπό την προϋπόθεση να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους.

Για την συμμετοχή στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (επικοινωνία από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 9- 11 π.μ, υπεύθυνη Μαρία Φαρμάκη, τηλ. 2310 801402).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα