Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η θεωρητική εκπαίδευση των νέων εθελοντών του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς

Σε ευχάριστο κλίμα, και με διάθεση γιά μάθηση και προσφορά, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του θεωρητικού μέρους της εκπαίδευσης των εθελοντών του νέου τμήματος κοινωνικής πρόνοιας του περιφερειακου τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

“…Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από την Δευτέρα 3 έως και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, μετά από την ευγενική και άμεση παραχώρηση του χώρου από τον δήμαρχο Κιλκίς.

Η κεντρική διοίκηση ΕΕΣ, ανταποκριθείσα αμέσως στο αίτημά μας για την έναρξη νέου κύκλου εκπαίδευσης, όρισε ως εκπαιδεύτρια την εξαίρετη κοινωνική λειτουργό Χαρά Δασκαλάκη, η οποία κατέφθασε στην πόλη μας από την Αθήνα γιά μιάν εβδομάδα, και καθημερινώς μετέδιδε με το μοναδικό της τρόπο τις πλούσιες γνώσεις της και τις εμπειρίες της στους μελλοντικούς εθελοντές του περιφερειακού τμήματος Κιλκις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι δόκιμοι εθελοντές θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους με το πρακτικό μέρος, συμμετέχοντας ενεργώς σε δομές της πόλης μας καθώς και σε δράσεις που πραγματοποιεί καθημερινά και αδιάκοπα ο ΕΕΣ Κιλκίς.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΣ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους, που συνέβαλαν στην εκπαίδευση των εθελοντών με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους και είναι οι κάτωθι:

Αργύριο Αλεξιάδη, επιστημονικό διευθυντή κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κόνι Καραουλάνη, ψυχολόγο.
Έλλη Φρεγγιδου, ψυχολόγο.
Έφη Παρασκευαΐδου, κοινωνική λειτουργό.

Ευχαριστήριο
Το διοικητικό συμβούλιο του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη γιά την αμέριστη συμβολή του στο έργο του τμήματος, με την άμεση παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που συνέβαλε καταλυτικώς στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση των νέων εθελοντών του τμήματος κοινωνικής πρόνοιας ΕΕΣ”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]