Γενικά

Εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους οκτώ χωρών φιλοξένησε το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς

Την Παρασκευή 30.10.15 το εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς με πρωτοβουλία της διευθύντριας Ελένης Τεχλικίδου και με αφορμή τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Έρασμος+» (δράση ΚΑ2-Στρατηγικές συμπράξεις) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με τίτλο “Together Better – Join Us”, επισκέφθηκε το δημαρχείο Κιλκίς και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτριο Σισμανίδη και τον αντιδημάρχο κοινωνικής πρόνοιας και πολιτισμού Δημήτριο Τσαντάκη μαζί με τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών χωρών στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Οι οκτώ συμμετέχουσες χώρες ήταν οι Ελλάδα, η συντονίστρια Πολωνία, Λετονία, Εσθονία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Τουρκία.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς φιλοξένησε τους εκπροσώπους εκπαιδευτικούς αυτών των χωρών από τις 26-31 Οκτωβρίου 2015 με σκοπό την εξερεύνηση και εφαρμογή τρόπων εναντίον της απόρριψης των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την ενθάρρυνση της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της βιωματικής προσέγγισης, της ενσωμάτωσης σε δραστηριότητες, που θα αναπτύξουν το ενδιαφέρον για συνεργασία με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άλλων χωρών καθώς η κάθε χώρα βιώνει διαφορετικό τρόπο απόρριψης στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία.

Κατά την παραμονή τους γνώρισαν πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, καθώς και τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου και παράλληλα επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της πόλης του Κιλκίς.
Επί πλέον επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον νομό Ημαθίας, η οποία περιελάμβανε ξενάγηση στη σχολή του Αριστοτέλη στην Μίεζα της Νάουσας, στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και περιήγηση στην πόλη της Βέροιας και της Νάουσας.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων