Γενικά

Σε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία το 1ο Ε.Κ. Κιλκίς


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Λεονάρντο Ντα Βίντσι», στο οποίο συμμετέχει το 1ο εργαστηριακό κέντρο (ΕΚ) Κιλκίς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια.

Την υποστήριξη της συνεργασίας του 1ου ΕΚ Κιλκίς με τον συντονιστή φορέα αλλά και όλη την εκπαιδευτική υποστήριξη του σχεδίου έχει η «Επιμορφωτική Κιλκίς» Μον.Ε.Π.Ε.

Στην εκπαιδευτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Νυρεγκυάζα της Ουγγαρίας συμμετείχαν εκ μέρους του 1ου ΕΚ Κιλκίς οι Αργύριος Κοκκαλιάρης, διευθυντής και συντονιστής προγράμματος, Γεώργιος Καραμούκης, καθηγητής και υπεύθυνος επικοινωνίας προγράμματος, Σάββας Ηλιάδης, καθηγητής και Φώτης Κατσαβέλης μαθητής.
Η εκπαιδευτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2015. Αρχικά το «College of Nyiregyhaza EU Business and Communication Secondary School», που ήταν ο φορέας υποδοχής παρουσίασε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ουγγαρία και δημιούργησε ένα ευνοϊκό κλίμα για περαιτέρω συζήτηση σε σχέση με την μηδενική ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από την αρχή του σχεδίου έως την παρούσα φάση ενώ παράλληλα σημειώθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στα αποτελέσματα-προϊόντα, τα οποία θα δημιουργηθούν μέσω του σχεδίου.

Σημαντική μεταφορά γνώσεων και δεξιοτήτων επιτεύχθηκε μέσω των επισκέψεων που έγιναν σε «ενεργειακώς αποδοτικά κτίρια» της περιοχής όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των κτιρίων, τα μέτρα που ελήφθησαν, τον ορθό χειρισμό διαφόρων καταστάσεων αλλά και τα μεγάλα οφέλη που αποκομίζονται από τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Μάλιστα έγιναν σαφείς από τους συμμετέχοντες φορείς-εταίρους οι δυνατότητες ανάπτυξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ο βαθμός επιρροής της εφαρμογής περιβαλλοντικών μεθόδων όχι μόνο σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης τόσο στους μαθητές και τους καθηγητές όσο και στο σύνολο των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου οι συμμετέχοντες γνώρισαν τις ομορφιές της Νυρεγκυάζα και της γύρω περιοχής, επισκέφθηκαν πολιτιστικούς χώρους και γεύτηκαν παραδοσιακές νοστιμιές.

Μη ξεχνώντας όμως ποτέ τον σκοπό του προγράμματος οι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν ένα πλάνο εργασιών σε ό,τι αφορά στις ενέργειες διάδοσης των αποτελεσμάτων των επιμέρους δραστηριοτήτων και τις μεθόδους αξιολόγησης του σχεδίου και ανανέωσαν το εκπαιδευτικό ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση στην Ιταλία τον προσεχή Μάιο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]