Κοινωνία

Εκπαιδευτική ημερίδα στο Πολυκαστρό για το περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε την Παρακσευή 5.6.15, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος, και στο πλαίσιο των 33ων Πολυκαστρινών ενημερωτική ημερίδα για το Περιβάλλον και τη σημασία που έχει για τον σύγχρονο άνθρωπο η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

Το πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου κατακλύσθηκε από μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων Πολυκάστρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με δράσεις πρόληψης της μόλυνσης και της προστασίας του φυσικού πλούτου.

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελευθερία Παπαχρήστου, με μια άκρως κατατοπιστική παρουσίαση ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, τόνισε τη σημασία της ανακύκλησης των οικιακών αποβλήτων και οικιακών συσκευών καθώς και της επαναχρησιμοποίησης υλικών καθημερινής χρήσης. Προέτρεψε, παράλληλα, τα παιδιά να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους να προχωρήσουν σε εθελοντικές δράσεις ανακύκλησης, καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Με τη λήξη της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στους μαθητές από το φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα

Επίτιμος δημότης του δήμου Κιλκίς ο Οικουμενικός Πατριάρχης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Επίτιμο δημότη του δήμου Κιλκίς θα ανακηρύξει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφαση […]

Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]