Γενικά

Εκπαιδευτική επίσκεψη της στ’ τάξης του 5ου δημοτικού Κιλκίς στον «Μ»

Εκπαιδευτική επίσκεψη, στο πλαίσιο της δραστηριότητας με τίτλο «Νέοι δημοσιογράφοι γιά το περιβάλλον», πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του «Μαχητή» η έκτη τάξη του πέμπτου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.
Σ’ αυτές οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον εκδότη της «Η» και διευθυντή του «Μ» Γιώργο Περπερίδη, ενώ ενημερώθηκαν γιά την συνολική λειτουργία των εφημερίδων, του ραδιοφωνικού σταθμού και του τυπογραφείου καθώς και γιά όλα τα στάδια κάθε εκδοτικής διαδικασίας τόσο από τον ίδιο όσο και από τον εκδότη του «Μ» και διευθυντή της «Η» Δημήτρη Ορφανίδη.
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Σε όλους τους χώρους την ενημέρωση ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές και δημιουργικός διάλογος μαζί τους, ο οποίος εστιαζόταν σε θέματα του αντικειμένου του προγράμματος των μαθητών, δηλαδή σχετικά με τον ρόλο του Τύπου, των λοιπών μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων στην ευαισθητοποίηση γιά το περιβάλλον και στην διαμόρφωση προϋποθέσεων, ώστε τα θέματα και ζητήματά του να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Δεν έλειψαν, επίσης, οι διάλογοι γι’ αυτήν την ίδια την λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, τον ρόλο τους σε όλους τους τομείς της ζωής του τόπου, στις προοπτικές τους και γενικώς στην πορεία τους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ σε όλους τους μαθητές προσφέρθηκαν αναμνηστικά δωράκια καθώς και το καλαίσθητο επιτραπέζιο ημερολόγιο του «Μ».
Τα παιδιά συνόδευαν η δασκάλα Αναστασία Λαζίδου και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Αφροδίτη Ντίνου.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα