Γενικά

Εκπαιδευτική εκδρομή του 5ου ΔΣ Κιλκίς πλούσια σε εμπειρίες


Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, που εκπονεί για το δάσος, ως μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου των οικολογικών σχολείων (eco schools) με τίτλο «Μαθαίνω γιά τα δάση» («Learning about forests») και μέλος του εθνικού θεματικού δικτύου για το δάσος του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου, το πέμπτο δημοτικό σχολείο Κιλκίς πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουζάκι από την Πέμπτη 7 έως και το Σάββατο 9.5.15. Συμμετέσχαν μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Κώστα Σακελλαρίου, Βαρβάρα Ευθυμιάδου και Αφροδίτη Ντίνου υπεύθυνη του προγράμματος.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…Φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Μουζακίου (πρώην μαθητική εστία) και πραγματοποιήσαμε δράσεις στην γύρω περιοχή. Την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε μια ενημέρωση για το πρόγραμμα από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στην πόλη, μέχρι τον Πάμισσο ποταμό. Η Παρασκευή ήταν ένας …μαραθώνιος δράσεων στη θεσσαλική γη. Επισκεφτήκαμε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο για μια ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του και τη διανομή του νερού μετά στα κανάλια άρδευσης. Επόμενος σταθμός ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας στο δρόμο προς την Πεζούλα. Στην πλαζ της Πεζούλας είχαμε μια 45λεπτη στάση για ξεκούραση, περιήγηση και ενημέρωση για τη λίμνη Πλαστήρα, αλλά και για το παρακείμενο δάσος. Τελευταίος σταθμός του πρωινού μας ήταν το φράγμα Ταυρωπού.
Το απόγευμα της Παρασκευής κάναμε το περιβαλλοντικό μονοπάτι στο δάσος του Μουζακίου με παρατήρηση φυτών, ενεργοποίηση των αισθήσεων, χάρτη και προσανατολισμό.
Το βράδυ επισκεφτήκαμε την Καρδίτσα και το Παυσίλυπο για λίγο …τουρισμό.
Το πρωί του Σαββάτου έγινε η εργασία σε ομάδες και οι παρουσιάσεις, καθώς κι η αξιολόγηση του προγράμματος. Στην επιστροφή κάναμε μια στάση στα Τέμπη για να επισκεφτούμε το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, αλλά και να δούμε το ανάγλυφο της κοιλάδας των Τεμπών, με τον Πηνειό ποταμό και τα όρη Όλυμπος και Όσσα (Κίσσαβος).
Επιστρέψαμε γεμάτοι ενέργεια κι εμπειρίες, από μια εξαιρετική εξόρμηση κι οφείλουμε ένα θερμό ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Κώστα Γραμμενό και Στέλλα Ζαμπάλου για την συνεργασία και όλο το προσωπικό του κέντρου για την άψογη φιλοξενία».
Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Δείτε ακόμα