Κοινωνία

Εκπαιδευτική δραστηριότητα στον «ΒηματίΖΩ» απο το ΙΕΚ Κιλκίς

Ξεκίνησε η διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» από το δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς, στο πλαίσιο της ειδικότητας «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης-Αρχιμάγειρας (σεφ)» φθινοπωρινού εξαμήνου κατάρτισης 2014Β.

Κατά την διάρκεια των μαγειρικών εγχειρημάτων, οι ωφελούμενοι του «ΒηματίΖΩ» αφ’ ενός μεν έχουν την δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε μαθήματα μαγειρικής αφ’ ετέρου δε να συμπράττουν δημιουργικά και αρμονικά με τους μελλοντικούς εκπαιδευόμενους «σεφ». Το πρότυπο πρόγραμμα του συλλόγου με τίτλο «Εκπαιδεύτηκα και εκπαιδεύω» ξεκίνησε την Άνοιξη του 2014 και συνεχίζεται με επιτυχία σε πολυθεματικό επίπεδο, στοχεύοντας στην εκπαίδευση των μικρότερων παιδιών από τους ήδη εκπαιδευμένους μεγαλύτερους ωφελούμενους της δομής. Μέχρι στιγμής, η  σύμπραξη αυτή έχει συμβάλει σημαντικά στην παγίωση καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους, στην μέγιστη ανταπόκριση των μικρότερων παιδιών ως προς τις οδηγίες  που λαμβάνουν (μάθηση μέσω μίμησης), καθώς και στην ευχαρίστηση και χαρά των μεγαλύτερων ωφελούμενων από την ανάληψη του ρόλου του «εκπαιδευτή».

Συγχρόνως, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου είχε την ευκαιρία να επισημάνει στην διεύθυνση του ΔΙΕΚ Κιλκίς την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα λειτουργίας της ειδικότητας φροντίδας και απασχόλησης ΑμεΑ σ’ αυτό, από την οποία δύναται να προκύψει μέγιστη ωφέλεια στο χώρο της αναπηρίας αλλά και στην τοπική κοινωνία. Δεδομένου ότι ο σύλλογος διατηρεί δύο στέγες καθώς και ένα οικοτροφείο υποστηριζόμενης διαβίωσης, κρίνεται απαραίτητη η στελέχωσή τους από καταρτισμένο προσωπικό.

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]