Κοινωνία

Εκοιμήθη ο Αργυρουπολίτης αρχιμανδρίτης π.Λουκάς Λαλόπουλος της Μητροπόλεως Λαγκαδά

Ένας ακόμη κληρικός της μητροπόλεως Λαγκαδά έφυγε από κοντά μας, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Ο αρχιμανδρίτης π.Λουκάς Λαλόπουλος, ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Λαγκαδά με καταγωγή από την Αργυρούπολη του Κιλκίς. Ο π.Λουκάς νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο π.Λουκάς, κατά κόσμον Ηλίας Λαλόπουλος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη Κιλκίς το 1958, σπούδασε στην Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία και στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Φίλος και πνευματικός «αυτάδελφος» του μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου, συνδέονταν εκ νεότητος μαζί του και αποτελούσαν «την ιεράν ξυνωρίδα» των φοιτητικών μας χρόνων.

Μοναχός έγινε στο άγιο όρος και μόνασε στην Μονή Δοχειαρείου και κατόπιν στη Μονή Δοβρά της Βέροιας, ως απλός μοναχός. Με την εκλογή του Ιωάννου στην Μητρόπολη Λαγκαδά χειροτονήθηκε διάκονος και ιερεύς από τον αδελφικό του φίλο Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη και τοποθετήθηκε αρχιερατικός επίτροπος Λαγκαδά και ιεροκήρυκας.

Διέμεινε στο μετόχι του Τριλόφου και εξυπηρετούσε λειτουργικά τις ενορίες των χωριών πέριξ του Λαγκαδά. Προσηνής, ευχάριστος, απλούς και καταδεκτικός, παρέμεινε αγιορείτης στη ζωή του και ανέπαυε πολλές ψυχές κάτω από το πετραχήλι του. Η Μητρόπολη Λαγκαδά χάνει έναν αξιόλογο κληρικό και έναν πνευματικό άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της εκκλησίας και του λαού του Θεού.

Οι φίλοι του, οι αδελφοί και οι συμφοιτητές του θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του να είναι αιωνία. Από σήμερα πλέον θα συλλειτουργεί στο υπερουράνιο θυσιαστήριο με τον αγαπημένο φίλο του και επίσκοπό του Ιωάννη!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα