Πολιτική

Οι «εκλεκτοί» του Κ. Σιωνίδη στην δημοτική αρχή Παιονίας

Ρεπορτάζ Ευαγγέλου Αποστολίδη

Τους δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, τους οποίους έχει διαμορφώσει στον νομό μας το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα γιά την αυτοδιοίκηση, αυτό του «Κλεισθένη», επιβεβαιώνουν πλήρως τα δεδομένα, που αφορούν στις εξελίξεις, ένα μήνα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων δύο νέων δημοτικών αρχών, αυτής υπό την δημαρχία του Δημήτρη Κυριακίδη γιά τον δήμο του Κιλκίς και του Κωνσταντίνου Σιωνίδη γιά τον αντίστοιχο της Παιονίας.

Και τούτο, διότι το επίμαχο νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης συνέβαλε ουσιαστικώς στο να έχουμε έξι υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις γιά τον πρώτο και μόλις τρεις γιά τον δεύτερο, με τα αποτελέσματα των εκλογών να επιφυλάσσουν αυτοδυναμία μόνον γιά τον κ. Σιωνίδη.

Γεγονός, στο οποίο αντικατοπτρίζεται και η σημερινή συγκυρία, η οποία θέλει τον «αυτοδύναμο» δήμαρχο Παιονίας να ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύριο την πλήρη σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής και την πρότασή της γιά το πρόσωπο, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο νέο δημοτικό συμβούλιο, και τον κ. Κυριακίδη όντας νέο δήμαρχο και επικεφαλής της πολυπληθέστερης (13 δημοτικοί σύμβουλοι) ομάδας δημοτικών συμβούλων στην νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, επί της ουσίας να αναμένει τις κυβερνητικές εξαγγελίες μέσα στην διανυόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να δρομολογήσει αναλόγως και τις κινήσεις του εντός του Αυγούστου.

Βεβαίως, πέραν της αυτοδυναμίας, στον κ. Σιωνίδη πιστώνεται και το γεγονός, ότι γιά πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιφερειακής μας ενότητας έχουμε την ανακοίνωση των προσώπων, που θα στελεχώσουν την νέα υπό αυτόν δημοτική αρχή γιά τις έξι συνολικώς αντιδημαρχίες, τις τρεις θεματικές και τις τρεις χωρικές γιά τις ενότητες Αξιουπόλεως, Γουμενίσσης και Ευρωπού, τον πρόεδρο στο νομικό πρόσωπο του δήμου και τους αντιστοίχους στις δύο επιχειρήσεις, την κοινωφελή και αυτήν της ύδρευσης-αποχέτευσης, όπως επίσης και τους τρεις εντεταλμένους συμβούλους και τα καθήκοντα, που θα κληθούν να αναλάβουν, ένα ολόκληρο μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Δείγμα γραφής γιά αυτήν, η οποία σηματοδοτεί παράλληλα το πόσο συμπαγής είναι και η δημοτική παράταξη, από την οποία προέρχεται και η οποία προσφέρει ταυτοχρόνως τον απαραίτητο χρόνο, ώστε άπαντες να ενημερωθούν καταλλήλως έως την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα επίσης έναρξης της νέας θητείας της δημοτικής αρχής.

Η νέα σύνθεση
Ειδικότερα στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
« Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου η παράταξη μας « Παιονία της Προόδου» κατέγραψε μια σημαντική νίκη, από την πρώτη μάλιστα Κυριακή, που μας έδωσε και εντολή διοίκησης για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο και την πλειοψηφία των εδρών στην σύνθεση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Στους περισσότερους δήμους της χώρας οι διοικήσεις που έχουν εκλεγεί δεν έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και επίκειται μάλιστα νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία τους με μεταφορές αρμοδιοτήτων.

Η αυτοδιοικητική πρόταση που καταθέσαμε εμείς στις εκλογές και η μέχρι τώρα συμμετοχή μας στα κοινά του τόπου μας στηρίχτηκε στην συναίνεση και σε διαδικασίες σύνθεσης . Την συναίνεση και την συνεργασία, ανεξάρτητα από πλειοψηφίες, θα επιδιώξουμε και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο γιατί αυτό ζητούν κατά την γνώμη μας οι δημότες και αυτό χρειάζεται ο δήμος για να λειτουργήσει σωστά. Είναι καιρός να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Οι εκλογές τελείωσαν και ο αντίπαλος πλέον είναι μόνο τα προβλήματα. Είναι υποχρέωση μας τώρα να αποτυπώσουμε ξεκάθαρα το που βρίσκεται ο δήμος σήμερα και να στοχεύσουμε εκεί που θέλουμε να βρεθεί. Είναι υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους δημότες και να τους κάνουμε κοινωνούς της σημερινής κατάστασης , της προσπάθειας και της πορείας που θα ακολουθήσουμε.

Τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει ο δήμος σήμερα χρειάζονται μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν. Για παράδειγμα το τελευταίο διάστημα βιώσαμε όλοι το πρόβλημα που υπήρξε με την αποκομιδή των απορριμμάτων που αποκαταστάθηκε προσωρινά με ενοικίαση, για ένα μήνα, ιδιωτικών οχημάτων. Αντίστοιχα προβλήματα δυσλειτουργίας για γραφειοκρατικούς ή άλλους λόγους υπάρχουν πολλά.

Η νέα διοίκηση που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα έχει το χρονικό περιθώριο να ενημερωθεί και δεν θα έχει περίοδο χάριτος. Θα πρέπει να είναι σε θέση από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου να λύνει προβλήματα. Για να το πετύχουμε και να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη και ομαλότερη μετάβαση πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ώστε να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα από τους διοικούντες σήμερα αιρετούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών.
Ανακοινώνουμε από σήμερα 30 Ιουλίου 2019 τη σύνθεση που θα έχει η νέα διοίκηση του δήμου Παιονίας έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ενημέρωση και η προετοιμασία όλων.

Θα προταθεί για πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου: Καπουτζής Νικόλαος
Θα ορισθούν αντιδήμαρχοι
Οικονομικών-διοικητικών υπηρεσιών: Τζούρτζος Αθανάσιος
Τεχνικών έργων: Αδαμόπουλος Ιωάννης
Καθαριότητος & Ηλεκτροφωτισμού: Συμεωνίδης Ιωάννης
Παιδείας& δια βίου μάθησης με κατά τόπο αρμοδιότητα στην ΔΕ Γουμένισσσας: Νίτσης Ευάγγελος

Γεωργίας & κτηνοτροφίας με κατά τόπο αρμοδιότητα στην ΔΕ Αξιούπολης: Γεωργίτσαρος Γεώργιος
Πολιτικής προστασίας & εθελοντισμού με κατά τόπο αρμοδιότητα στην ΔΕ Ευρωπού: Αριζάνης Ηλίας

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα