Πολιτική

Έκλεισε ένας ακόμη χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο κέντρο του Κιλκίς

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ένας από τους σημαντικότερους και χρηστικότερους χώρους ελεύθερης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, το ονομαζόμενο “δημοτικό πάρκινγκ” πίσω από τις “δίδυμες καπναποθήκες – στρατώνες”, είναι εκτός λειτουργίας.

Ένα γεγονός που επιτείνει το ετσι κι αλλιώς οξύ πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, δεδομένου ότι ο εν λόγω χώρος χρησιμοποιούνταν από δεκάδες οδηγούς οχημάτων ως χώρος στάθμευσης με μηδενικό κόστος, μετά και από την σχετικά πρόσφατη κατάργηση ενός αντίστοιχου χώρου λόγω ανάπλασης ακριβώς απέναντι.

Ο εν λόγω χώρος, όπως αποκαλύφθηκε εσχάτως, λειτουργούσε επι σειρά πολλών ετών αυθεραίτως ως “δημοτικός” χώρος στάθμευσης, υπο την σιωπηρή ανοχή της εταιρίας ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει η οικοπεδική εκταση του πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πρόβλημα που οδήγησε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν εσχάτως στο σφράγισμα του χώρου και την παύση της λειτουργίας του ως χώρου στάθμευσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρίν από δύο περίπου μήνες με σχετικό της έγγραφο η Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς ενημέρωσε τον δήμο και την υπηρεσία δόμησης του, για προβλήματα παλαιότητας που αφορούσαν τα παρακείμενα “δίδυμα” κτίρια και τους κινδύνους που προέκυπταν εξ αυτού από αποκολλήσεις υλικών για σταθμευμένα οχήματα και πολίτες διερχομένους από τα επίμαχα σημεία ,κοινοποιώντας μάλιστα το έγγραφο και στις τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί από πλευράς της δημοτικής αρχής εντολή διερεύνησης του θέματος στην αρμόδια επιτροπή ετοιμορόπων κτιρίων, που μετά από την έρευνα της προχώρησε στη σύνταξη έκθεσης, η οποία επι της ουσίας επιβεβαίωνε τα αναγραφόμενα στο αστυνομικό εγγραφο και υποδείκνυε ποιές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν από πλευράς των ιδιοκτητών για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

ΠΑΡΚΙΓΚ ΔΙΔΥΜΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

Δυστυχώς παρά τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και τις αρχικώς διαλλακτικές απόψεις της διοίκησης της εταιρίας ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, δεν έγινε δεκτή η πρόταση για περαιτέρω μερική αξιοποίηση του χώρου στάθμευσης, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάργηση του.

Κάτι που σημαίνει ότι το κέντρο της πόλης του Κιλκίς θα απωλέσει δεκάδες θέσεις στάθμευσης εως ότου η εταιρία θελήσει να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα και στην συνέχεια παραχωρήσει τον χώρο για χρήση στον δήμο του Κιλκίς, για τον σκοπό που λειτουργούσε εως τώρα.

Εκτός βεβαίως εάν ο δήμος επωμισθεί το υψηλό κόστος των απαιτουμένων έργων που είναι ουσιαστικά βέβαιον ότι θα ετέθη από πλευράς των διοικούντων της εταιρίας ακινήτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]