Γενικά

Έκλεβαν σκάφες ογκωδών απορριμμάτων που τοποθετούσε ο δήμος Κιλκίς σε χωριά

Οι σκάφες μεταφέρονταν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, τις έβαφαν και στη συνέχεια τις πουλούσαν σε ιδιώτες-εργολάβους -Συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί άνδρες

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κλοπές μεγάλων δημοτικών μεταλλικών κάδων, που έγιναν σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί άνδρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, το βράδυ της 22 προς 23 Ιουνίου 2024, εντοπίστηκαν οι δύο από τους προαναφερόμενους άνδρες να χρησιμοποιούν φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του τρίτου άνδρα και να μεταφέρουν σε χώρο που διατηρούσε ο τρίτος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έναν μεγάλο δημοτικό μεταλλικό κάδο, που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει έξω από τα κοιμητήρια των Μέσ.

Με τον ίδιο τρόπο, την 15η Ιουνίου 2024, αφαίρεσαν τρεις μεγάλους δημοτικούς μεταλλικούς κάδους, από περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω κλεμμένοι κάδοι βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που έγινε στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα επτά μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι, για τους οποίους ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες, δρώντας στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας, αφαιρούσαν δημοτικούς κάδους και τους μεταποιούσαν, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο προαναφερόμενοι άνδρες το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 16 Ιανουαρίου 2022, αφαίρεσαν άλλους επτά μεγάλους μεταλλικούς κάδους, από διάφορες περιοχές του Κιλκίς.

Το παραπάνω φορτηγό όχημα κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.140 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]