Γενικά

Έκκληση Χ.Χατζημλάδη για τον δρόμο μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας

Την άμεση αναβάθμιση του δρόμου μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας ζητεί ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, υπογραμμίζοντας αυτήν την επιτακτική αναγκαιότητα σε έγγραφό του προς τον αρμόδιο υπουργό μεταφορών και επικοινωνιών.

Στο έγγραφο ο κ. Χατζημλάδης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το τμήμα μήκους 44,2 χιλιομέτρων του οδικού δικτύου Χαλάστρας – Αγίου Αθανασίου – Πολυκάστρου, σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Ο δρόμος αυτός, που αποτελεί την κεντρική χερσαία πύλη της εισόδου στη χώρα από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, τον βασικότερο άξονα σύνδεσης της χώρας μας με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη από τον οποίο διέρχονται περί των 8.000.000 αυτοκινήτων ετησίως, κατασκευάσθηκε περί το έτος 1970, και ουδεμία ουσιαστική αναβάθμιση έχει δεχθεί έως σήμερα, ενώ πλείστοι υπερσύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της χώρας.

Ειδικότερα, δεν έχει αναπτυχθεί ως άξονας με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου, καθώς διαθέτει μία και μοναδική λωρίδα κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και δεν διαθέτει διαχωριστική νησίδα.

Πρόκειται γιά ένα τμήμα πραγματική «καρμανιόλα» για την επικινδυνότητατου οποίου υπάρχουν πλείστες μελέτες και σχετικές αναφορές, το οποίο απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηρίζεται ασφαλής για τους χιλιάδες των διερχομένων επιβατών ετησίως .

Τα πρώτα 15 χιλ από τον κόμβο του Πολυκάστρου προς την Θεσσαλονίκη (516 – 532 χιλ. της ΠΑΘΕ) αποτελούν και το πιο επικίνδυνο τμήμα αυτού, δεδομένου της πληθώρας των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των πλείστων μετωπικών σφοδρών συγκρούσεων.

Με αίσθημα ευθύνης ως πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς, ως πολίτης και κάτοικος της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, και με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους συνολικώς τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν πολλοί συνάνθρωποι μας, ζητώ την ΑΜΕΣΗ και ουσιαστική συνδρομή σας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]