Γενικά

Κοινή έκκληση βουλευτών, αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων προς τους πολίτες του νομού Κιλκίς

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού απευθύνουν με κοινή δήλωσή τους, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών- και βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, Δημήτρης Κυριακίδης και Κωνσταντίνος Σιωνίδης, αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά οι εκλεγμένοι πολιτικοί παράγοντες του νομού Κιλκίς προβαίνουν σε κοινή δήλωση υπέρ του εμβολιασμού ενόψει, του τέταρτου κύματος, που όλα δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δύο δήμαρχοι καλούν τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, καθώς – όπως υπογραμμίζουν – ο εμβολιασμός δεν είναι απλά επιβεβλημένος για τη στοιχειώδη προστασία των πολιτών και των οικογενειών τους, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

«Η μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτόν τον λόγο ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Ασφαλείς πολίτες είναι οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Με βάση τη μέχρι στιγμής τεκμηρίωση, όλες οι μεταλλάξεις καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα εμβόλια.

Στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας η διασπορά νέων, πιο λοιμογόνων παραλλαγών του κορωνοϊού πυροδοτεί ανησυχία, αλλά έρευνες έδειξαν ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά και μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο αυτές τις παραλλαγές.

Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι -αυτή τη στιγμή- η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σ’ αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή επιφυλακτικότητας απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, παγκοσμίως, είναι η ασφαλής λύση για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της πανδημίας, ακόμη κι όταν αυτή εκφράζεται μέσα από τις μεταλλάξεις και να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Μπροστά στα υπέρτατα αγαθά της ζωής και της υγείας, δεν έχει θέση οποιαδήποτε παραπληροφόρηση, γι’ αυτό ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όλοι μαζί.

Η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης καθιστά απαραίτητο τον εμβολιασμό, ακόμη και σε εκείνους που είτε αισθάνονται λιγότερο απειλούμενοι από την πανδημία, είτε έχουν επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσμαατικότητα των εμβολίων, από τη στιγμή που τίθεται το θέμα της προστασίας των πλέον ευάλωτων ατόμων και της δημόσιας υγείας.

Η απάντηση στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Και, σ’ αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε όλοι. Για την δική μας προστασία, των οικογενειών μας, των συμπολιτών μας, της κοινωνίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]