Κοινωνία

Έκκληση προσφοράς υγειονομικού υλικού σε πρόσφυγες

Έκκληση προς τους πολίτες γιά προσφορά υγειονομικού υλικού γιά την αντιμετώπιση των θεμάτων περίθαλψης, που ανέκυψαν στην μεθόριο με τα Σκόπια, λόγω του αυξημένου αριθμού λαθρομεταναστών και προσφύγων, απευθύνουν ο φαρμακευτικός σύλλογος Κιλκίς και το κοινωνικό φαμακείο-ιατρείο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ο φαρμακευτικός σύλλογος Κιλκίς και το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο, σε εφαρμογή των αποφάσεων που πάρθηκαν στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πολύ δυσάρεστων καταστάσεων που δημιουργούνται στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του δήμου Κιλκίς και της κοινωνίας πολιτών Κιλκίς, καλεί τους πολίτες του νομού μας να προσφέρουν ότι μπορούν σε υγειονομικό υλικό.

Είναι γνωστό ότι ο νομός μας και ιδιαιτέρως η περιοχή της Ειδομένης έχει γίνει πύλη εξόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την χώρα μας κατευθυνόμενοι προς χώρες του Βορρά. Το τελευταίο διάστημα, η αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου από την πλευρά των Σκοπίων και η απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας των γειτόνων, εις βάρος των προσφύγων, δημιουργεί «κύματα» επαναπροωθούμενων στην Ελλάδα σοβαρά τραυματισμένων, τους οποίους και πρέπει να περιθάλψουμε στις υγειονομικές μονάδες του νομού μας και ιδιαίτερα στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου.

Τα σοβαρά κρούσματα των τελευταίων ημερών δείχνουν, ότι το φαινόμενο θα έχει συνέχεια και το κέντρο υγείας Πολυκάστρου αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτό το μεγάλο «κύμα» τραυματιών που καθημερινώς επαναπροωθούνται στο νομό μας.

Γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να αγοράσουν, ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει, υγειονομικό υλικό και να το παραδώσει στο κοινωνικό φαρμακείο του Κιλκίς ή της Γουμένισσας με την ένδειξη ότι προορίζεται για το κέντρο υγείας Πολυκάστρου.

Χρήματα δεν γίνονται δεκτά παρά μόνο υλικά όπως τα παρακάτω:
-Γάζες διαφόρων μεγεθών.
-Ταινίες κολλητικές
-Βαμβάκι
-Οινόπνευμα
-Γάντια λάτεξ μιας χρήσης διαφόρων μεγεθών
-Αυτοκόλλητες γάζες διαφόρων μεγεθών
-«Betadine sol» μικρά και μεγάλα
-Διχτάκια τραυμάτων
-Αντιβιώσεις – παυσίπονα
-Ταινίες τραυμάτων που αντικαθιστούν τα ράμματα.
-Αντιτετανικοί οροί και εμβόλια
-Ελαστικοί επίδεσμοι διαφόρων μεγεθών.
-Αντιβιοτικές και αντιμυκητιασιακές κρέμες
-Οξυζενέ
-Κολλάρα – επιγονατίδες – επιστραγαλίδες
-Οφθαλμογάζες

Για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται εκτός Κιλκίς και Γουμένισσας, τα υλικά μπορούν να τα παραδώσουν στο κοντινότερο φαρμακείο με την ένδειξη να παραδοθούν στα ΚΙΦ.

Παράλληλα ο Φ.Σ.Κιλκίς με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου κάλεσε τα μέλη του να συνδράμουν και αυτοί στην όλη προσπάθεια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]