Γενικά / Πολιτική

Έκκληση αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη προς τους πολίτες του νομού Κιλκίς

Έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν απευθύνει, εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, μετά την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στο νομό Κιλκίς.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Βεργίδης αναφέρει τα εξής:

«Σε μία περίοδο όπου ο Covid – 19 εξακολουθεί να “προελαύνει” στον τόπο μας, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται και να καταγράφεται χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, απευθύνω, για άλλη μια φορά, έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν.

Η ανάγκη υγειονομικής θωράκισης της περιοχής μας έναντι του “αόρατου εχθρού” που έχει αφαιρέσει τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων είτε του συγγενικού, είτε του φιλικού, ή του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός μας, είναι επιτακτική σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Ο εμβολιασμός παραμένει προσωπική απόφαση, αλλά είναι, επίσης και μια απόφαση ανθρώπινης αλληλεγγύης, κοινωνικής ευθύνης και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, αφού ενισχύει σημαντικά τη συλλογική υγεία.

Από τη στιγμή που η ανθρωπότητα επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, όλοι έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές, πολλοί είναι δε, αυτοί που εξακολουθούν να περνούν, καθώς δεν έχουμε εξέλθει από την κρίση, από τον κίνδυνο.

Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, είναι αναμφισβήτητο πως μόνο τα εμβόλια μας προσφέρουν μια ισχυρή προστασία απέναντι στον κορονοϊό, όχι μόνο σε εμάς που το κάνουμε, αλλά και σε όλα τα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.

Το μεγαλύτερο ζητούμενο, παραμένει ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν κάνει καμία δόση και δεν προτίθενται προς το παρόν.

Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο αμφισβήτησης της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνονται και περιπτώσεις εμβολιασμένων πολιτών που νόσησαν. Αυτό το δεδομένο μεταφράζεται από κάποιους πως είτε τα εμβόλια δεν είναι αρκετά καλά, είτε ότι είναι αχρείαστα. Αντιθέτως, όμως, δείχνει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, αφού χάρη σ’ αυτόν η συντριπτική πλειοψηφία τους είχε πολύ ήπια συμπτώματα.

Η έξαρση στις αντι-εμβολιαστικές, τις αντι-επιστημονικές αντιλήψεις και τις ψευδείς ειδήσεις σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού, προκαλεί περισσότερες ανησυχίες στους συμπολίτες μας που διστάζουν να εμβολιαστούν.

Τα σενάρια συνωμοσιολογίας- όσο ελκυστικά και αν φαίνονται- στην πραγματικότητα δημιουργούν σύγχυση και δυσπιστία, μπλοκάροντας την αντίληψη των αληθινών διαστάσεων της πανδημίας.

Μαγικές λύσεις ή συνταγές δεν υπάρχουν, όμως έχουμε στα χέρια μας το πιο δυνατό όπλο πρόληψης και προστασίας, το εμβόλιο.

Σας καλώ να μην αφήσετε την κατάσταση στην τύχη και να εμπιστευτείτε την επιστημονική κοινότητα, με “πυξίδα” την αξία της αλληλεγγύης, απέναντι στον ανορθολογισμό».

Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]