Κοινωνία

Ονειρική εκδρομή του «Αγίου Τρύφωνος» στην …Ονειρούπολη Δράμας

Ημερήσια εκδρομή στην ιερά μονή της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και κατόπιν στην Ονειρούπολη Δράμας διοργάνωσε ο πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Γουμένισσας «Αγιος Τρύφων».
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28.12.13 με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού η ανταπόκριση υπήρξε τέτοια, που χρειάσθηκε να ναυλωθούν δύο λεωφορεία.
Όπως αναφέρθηκε, πρώτος σταθμός υπήρξε η φημισμένη ΙΜ Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, με την αχειροποίητο ιερά εικόνα της Παναγίας, την οποία οι εκδρομείς προσκύνησαν σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και περισυλλογής, ενώ περιηγήθηκαν και τις βασικές εγκατάστασεις του μοναστηριού.
Ακολούθησε η μετάβαση στην Δράμα, στο δημοτικό πάρκο της οποίας λειτουργεί, όπως κάθε χρόνο, εδώ και αρκετά χρόνια, η Ονειρούπολη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«… Η Ονειρούπολη Δράμας είναι ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά παρακολούθησαν χορευτικές, μουσικές και άλλες παραστάσεις στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης, ανέβηκαν στο παγοδρόμιο, διασκέδασαν στο λούνα παρκ και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον «Άγιο Βασίλη». Ευχαριστημένοι όλοι επέστρεψαν σπίτι έχοντας ζήσει, για μια ημέρα, το «δικό τους παραμύθι».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας