Ονειρική εκδρομή του «Αγίου Τρύφωνος» στην …Ονειρούπολη Δράμας

Κοινωνία /

Ημερήσια εκδρομή στην ιερά μονή της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και κατόπιν στην Ονειρούπολη Δράμας διοργάνωσε ο πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Γουμένισσας «Αγιος Τρύφων».
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28.12.13 με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού η ανταπόκριση υπήρξε τέτοια, που χρειάσθηκε να ναυλωθούν δύο λεωφορεία.
Όπως αναφέρθηκε, πρώτος σταθμός υπήρξε η φημισμένη ΙΜ Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, με την αχειροποίητο ιερά εικόνα της Παναγίας, την οποία οι εκδρομείς προσκύνησαν σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και περισυλλογής, ενώ περιηγήθηκαν και τις βασικές εγκατάστασεις του μοναστηριού.
Ακολούθησε η μετάβαση στην Δράμα, στο δημοτικό πάρκο της οποίας λειτουργεί, όπως κάθε χρόνο, εδώ και αρκετά χρόνια, η Ονειρούπολη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«… Η Ονειρούπολη Δράμας είναι ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά παρακολούθησαν χορευτικές, μουσικές και άλλες παραστάσεις στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης, ανέβηκαν στο παγοδρόμιο, διασκέδασαν στο λούνα παρκ και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον «Άγιο Βασίλη». Ευχαριστημένοι όλοι επέστρεψαν σπίτι έχοντας ζήσει, για μια ημέρα, το «δικό τους παραμύθι».

Περισσότερα

Ευχαριστήριο του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Ιωάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά: Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον Αναστάσιο […]

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]