Πολιτισμός

Εκδηλώσεις μνήμης του πυρπολήματος των Μεγ.Λιβαδίων

Εκδηλώσεις μνήμης του πυρπολήματος των Μεγάλων Λιβαδίων από τα γερμανικά στρατεύματα Καμπάνη, την Κυριακή 4 Μαϊου 1944 διοργανώνει ο σύλλογος γυναικών Λιβαδίων «Οι Αρμάνες».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 4.5.14, εβδομηκοστή επέτειο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
9.00-10.30: Δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μ. Λιβαδίων χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Γουνενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου.
10.30-10.40: «Εβδομήντα χρόνια από την καταστροφή των Λιβαδίων». Αναφορά στην ιστορική μνήμη από τον πρώην κοινοτάρχη Λιβαδίων και πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων καθηγητή Φώτη Κιλιπίρη.
11.00-11.20: Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουνενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου και κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων Λιβαδιωτών στους αγώνες του Γένους.
11.30-12.00: Εγκαίνια του μουσείου τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς Μ. Λιβαδίων από τον δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα.
12.00-13.00: Παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από τους Συλλόγους Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Θεσσαλονίκης και γυναικών Λιβαδίων «οι Αρμάνες».

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα