Γενικά

Με συμμετοχή του κόσμου οι εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Με τον εωθινό και την επίσημη έπαρση της σημαίας στην λέσχη αξιωματικών φρουράς Κιλκίς ξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε η Εθνική επέτειος της 28 Οκτωβρίου στο Κιλκίς, με επίκεντρο των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή ιερέων της πόλεως, παρουσία του εκπροσώπου της κυβερνήσεως κ. Ιωάννη Αμανατίδη, Υφυπουργού Εξωτερικών, εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και πλήθους κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ενώ το δικό του μήνυμα έστειλε ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς για τη θυσία των Ελλήνων ιερέων, για την πίστη, τα ιδανικά και την ελευθερία του γένους μας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο στο κεντρικό νέο πάρκο της πόλεως, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του Κιλκίς στην παρέλαση των τμημάτων κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, μαθητιώσσας νεολαίας και στρατού στον χώρο μπροστά από τη λέσχη αξιωματικών φρουράς Κιλκίς στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κιλκισιώτικης καταγωγής υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος γιά τον απόδημο Ελληνισμό Γιάννης Αμανατίδης, ενώ αυτές πλαισιώθηκαν από τα τμήματα απόδοσης τιμών και ουλαμού παρέλασης της 71 Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος», που θαυμάσθηκαν γιά άλλη μία φορά γιά την άψογη εμφάνισή τους, προσδίδοντας το «ξεχωριστό χρώμα» στην ημέρα, και από την αξιόλογη φιλαρμονική του δήμου Κιλκίς, που ανταποκρίνεται πλέον σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά στην κάλυψη σημαντικών εκδηλώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]