Κοινωνία

Εκδήλωση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Τ.Δ. Κιλκίς για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ενημέρωση από τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων «ΒηματίΖΩ» με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Την εκδήλωση τίμησαν ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Μικρός, και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Στέφανος Δουδουλάκης, διοικητές τμημάτων και πολλοί συνάδελφοι.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση των αστυνομικών για τη σωστή αντιμετώπιση διαφόρων δύσκολων καταστάσεων.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του συλλόγου, έγινε αναφορά στις οργανωμένες δράσεις αλλά και τις θεραπείες που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας σε ωφελούμενους και στη συνέχεια, αναφέρθηκαν οι κατηγορίες της αναπηρίας, εστιάζοντας στους τρόπους διαχείρισης της πληθυσμιακής ομάδας αυτής σε καταστάσεις ανάγκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων της Πράξης «Επιχορήγηση του Ν.Π. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ για την υλοποίηση του έργου «ΚΔΗΦ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

Η Τ.Δ. Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον αστυνομικό διευθυντή Δημήτριο Μικρό για την παραχώρηση της αίθουσας και τον Α/Υ Ευστάθιο Κουρτίδη για την ενημέρωση σε θέματα τροχαίας.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια του συλλόγου «ΒηματίΖΩ», Καλλιόπη Βουμβουράκη, την κοινωνική λειτουργό Δήμητρα Τσαλίκη, και την γυμνάστρια ειδικής φυσικής αγωγής Κωνσταντίνα Μπουρλούκα για την τόσο ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη εκπαίδευση.

Η Τ.Δ Κιλκίς επικεντρώνεται στις αρχές: την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την κοινωνική προσφορά.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας