Πολιτική

Εκδήλωση γιά την υγεία διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Γουμένισσα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 2.10.14, στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.
Τα επί μέρους θέματα θα αναπτύξουν ο βουλευτής Ρεθύμνης και επικεφαλής του τομέα (ΕΕΚΕ) υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«Η υγεία στο εκτελεστικό απόσπασμα»
«Η υπάκουη εφαρμογή των «μνημονίων» στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας, το οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση.
Το κλείσιμο και η συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η πολλαπλή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για φάρμακα και εξετάσεις καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, έχουν επιφέρει δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού.
Οι τυφλές περικοπές των δημοσίων δαπανών υγείας, οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά, τα κλειστά κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, τα ράντσα, οι μεγάλες αναμονές στα επείγοντα, στα χειρουργεία και στις εξετάσεις, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.
Κουμάντο τώρα στη δημόσια Υγεία δεν θα κάνει το κράτος, αλλά μια ανώνυμη εταιρία με μετόχους ιδιώτες, που θα διαχειρίζεται απόρρητα στοιχεία γιατρών και ασθενών. Σαμαράς και Βενιζέλος μετατρέπουν τα Νοσοκομεία σε «εμπορικά καταστήματα» που θα λογοδοτούν στους νόμους της αγοράς και μόνο.

«Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ»
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με προτεραιότητα. Αρχικώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασώσει και θα αναβαθμίσει όλες τις δημόσιες δομές υγείας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.
Ταυτοχρόνως, και επειδή για εμάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον, θα οικοδομήσουμε βήμα – βήμα και μαζί με τους ενδιαφερόμενους και όλη την κοινωνία, ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης και αποκατάστασης, που θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ελεύθερη και έγκαιρη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]