Γενικά

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίων διοργανώνει η ΤΟ Κιλκίς ΚΚΕ

Η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης των βιβλίων: «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ.Πάλμε Ντατ και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» του Ι.Μιχαήλοβιτς Μάισκι. Την παρουσίαση θα κάνει ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος της ιδεολογικής επιτροπής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 22.6.15 στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Στο βιβλίο «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» αναδεικνύεται η αδυναμία της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής, σε σχέση με όσα υπόσχεται, όταν δεν μπορεί στέρεα να επανέλθει η φιλελεύθερη διαχείριση, να φέρνει πιο κοντά το Φασισμό στην διακυβέρνηση. Κι αυτό γιατί η Σοσιαλδημοκρατία προκαλεί πιο έντονη απογοήτευση σε εργατικές και λαϊκές μάζες απ’ ό,τι η αστική φιλελεύθερη διαχείριση, αφού έχει πιο «βαθιές ρίζες» στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Φέρνει μεγαλύτερη σύγχυση και απογοήτευση αφού υπόσχεται ακόμα και «δημοκρατικό» Σοσιαλισμό (μέσω μεταρρυθμίσεων, κοινοβουλευτικών αποφάσεων). Το βιβλίο προσφέρει μια γνώση για την ανάγκη πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο με το φασισμό όσο και με τον Ρεφορμισμό-Οππορτουνισμό, που σε τελευταία ανάλυση εξ ίσου υπηρετούν τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του συστήματος.
Το βιβλίο «Ποιός βοήθησε τον Χίτλερ;» έχει στόχο να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Στην διάρκεια πολλών χρόνων, ιστορικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι της Δύσης διέδιδαν το μύθο πως δήθεν η ΕΣΣΔ, υπογράφοντας στις 23 Αυγούστου του 1939 το σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γερμανία, προκάλεσε το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με βάση συγκεκριμένα γεγονότα και ντοκουμέντα, αποκαλύπτεται, ότι ο μύθος αυτός αποτελεί ένα κακόβουλο κατασκεύασμα που βασίζεται στην αδύνατη μνήμη των πλατιών μαζών και στην ελλιπή κατατόπισή τους πάνω σε διεθνή ζητήματα. Αποκαλύπτεται, επίσης, πως οι ιθύνοντες κύκλοι της Αγγλίας και της Γαλλίας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, κινούμενοι από την βαθειά εχθρότητά τους προς την χώρα του Σοσιαλισμού, επί πέντε χρόνια πριν τον πόλεμο συστηματικά βοηθούσαν τον Χίτλερ, με την μέθοδο της επονομαζόμενης «πολιτικής του κατευνασμού», να προετοιμάσει την καταστροφή του 1939-1945.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα