Κοινωνία

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στην Γουμένισσα γιά την δημόσια υγεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022, στη κεντρική πλατεία της Γουμένισσας, εκδήλωση-ημερίδα του δήμου Παιονίας, με θέμα «Επίκαιρα θέματα δημόσιας υγείας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γεώργιος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος, Μαρία Παλάνη και Ευάγγελος Νίτσης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, ο σύλλογος γυναικών Γουμένισσας και πλήθος κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στη ψυχική υγεία του πληθυσμού.

Η τελειόφοιτη της σχολής επιστημών υγείας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κούλα Κεχαΐδου είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης και στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί αγαθό, είναι δικαίωμα και πυλώνας σταθερότητας του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας.

Επιμέρους θέματα ανέπτυξαν οι κυρίες Θεοδώρα Γεωργιάδου, Αικατερίνη Δελιτζάκη, Ελένη Ιωακειμίδου, Πασχαλίνα Μάλτση, Μαρία Μίσκου, Χαρίκλεια Περμανόγλου και Λεβαντιά Τζανοπούλου.

Ο δήμος Παιονίας επενδύοντας στην ενημέρωση των πολιτών, βάζει σε προτεραιότητα τα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας αντιμετωπίζοντας την δημόσια υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η μεγάλη προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παιονίας αλλά και η παρουσία δημοτών από τον δήμο Έδεσσας έδωσε στην εκδήλωση εξαιρετικό χρώμα.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική πανδαισία από τον μοναδικό ήχο των Χάλκινων της Γουμένισσας, που μάγεψε τους παρευρισκόμενους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα