Κοινωνία

Περιεκτική η εκδήλωση του συλλόγου «Ευκράντη» γιά την Ημέρα της Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη» γιά την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Μαξίμ» «άνοιξε» με χαιρετισμό και μήνυμα της προέδρου του συλλόγου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, η οποία μεταξύ άλλων είπε:

«Στην σημερινή εποχή, γιορτάζεται η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μέσα σε ένα περιβάλλον ραγδαίων κοινωνικών εξελίξεων πολεμικών συγκρούσεων, φυλετικών διακρίσεων και αλλαγών. Η έντονη παρουσία της Γυναίκας στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δρώμενα είναι η ειρηνική απάντηση στον πόλεμο και στη νέα τάξη πραγμάτων, είναι ο πλούτος του συναισθήματος απέναντι στη μονοδιάστατη και ορθολογιστική αντρική σκέψη, είναι η ευρύτητα του νου και της καρδιάς. Είναι η συγχώρηση και η συμφιλίωση απέναντι στις αντιπαλότητες και τα μίση. Εμείς απόψε τιμά την γυναίκα, του μόχθου και της ανεργίας, την αγνοημένη και καταπιεσμένη, την γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, την γυναίκα της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς, της λύπης, και της λατρείας, του έρωτα και της μητρότητας την γυναίκα της επαρχίας και των αστικών κέντρων.

Τιμάμε της γυναίκες διότι χάρις σε αυτές έχουμε το δικαίωμα σήμερα να αμφισβητούμε ακόμα και τις δικές της πράξεις. Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες που υποφέρουν από τον πόλεμο , τη βία, τη φτώχια, την αδικία και την προσφυγιά και ευχόμαστε οι ισχυροί του κόσμου να δείξουν το ελάχιστο της ευαισθησίας μιας γυναίκας και κατέληξε λέγοντας. Εμείς ως «Ευκράντη» τιμά την Γυναίκα και προβάλλουμε τις δυνατότητές της μέσα από τις δράσεις του συλλόγου μας ανεβάζοντας τον πήχυ με ποιότητα και αισθητική. Οι δραστηριότητές μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών ψηφίδων στο μωσαικό του τοπίου μας.

Κύριο μέλημά μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στο συνάνθρωπό μας, να του προσφέρουμε τη βοήθειά μας όποτε χρειαστεί και εκτός από την αλληλέγγυα στήριξή μας να προσπαθούμε και να βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας. Τα μέλη της ΕΥΚΡΑΝΤΗ στα εννέα χρόνια παρουσίας του Συλλόγου μας στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας, έχουν δώσει θετικά δείγματα γραφής. Η μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις μας είναι βέβαιον ότι και θα ενδυναμώσει τη λειτουργία του αλλά θα μας δώσει καλύτερες δυνατότητες και προοπτικές για τον προγραμματισμό νέων, και γιατί όχι, καινοτόμων εκδηλώσεων. Στην συνέχεια από τον σύλλογο τιμήθηκε η γενική γιατρός και αναπληρώτρια διευθύντρια του κέντρου υγείας Πολυκάστρου κα Ευδοξία Μπουτμπάρα για την κοινωνική προσφορά της στην τοπική κοινωνία αλλά και στους πρόσφυγες. Την εκδήλωση εμπλούτισαν τα χορευτικά συγκροτήματα του παραρτήματος Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Η βραδιά συνεχίσθηκε με πολύ κέφι και χορό από τις γυναίκες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]