Πολιτισμός

Εκδήλωση του «Άξιον Εστί» γιά την Μητέρα μαζί με τον σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών

Tην καθιερωμένη εκδήλωσή του γιά την Μητέρα διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Αξιούπολης «Αξιον Εστί», σε συνεργασία με τον σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11.5.14, ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας, στην αίθουσα τελετών του ιερού ναού Παναγίας Αξιον Εστί.
Η προσέλευση των μητέρων υπήρξε αθρόα, ώστε να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην αίθουσα, με συνέπεια να ζητηθεί η συνδρομή του ΚΑΠΗ γιά παραχώρηση μεγάλου αριθμού καθισμάτων.
Η σεμνή τελετή άρχισε με τον χαιρετισμό των προέδρων των συλλόγων, που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση Ευαγγελίας (Λίτσας) Ατλάση και Ηλία Καπνόπουλου.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο δάσκαλος Χρήστος Κύρτσος ο οποίος με μία εμπεριστατομένη και μεστή ομιλία με θέμα «Η μάνα στην ζωή μας», με πλείστες αναφορές σε αληθινά γεγονότα γιά την αγάπη και την θυσία της μάνας καθήλωσε κυριολεκτικώς το ακροατήριο.
Την «σκυτάλη» πήρε η παιδική χορωδία της ΙΝ Παναγίας «Αξιον Εστί» με ωραία τραγουδάκια γιά την Μητέρα.
Ακολούθησε η χορωδία ενηλίκων του «Αξιον Εστί» με τον υπέροχο ύμνο στην Παναγία «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» και τραγούδια όπως «Στου Βοσπόρου τ’ Αγιονέρια», «Κάποια γιορτάζει», και «Ρόδισε η ανατολή», όλα αφιερωμένα στην Μητέρα.
Τέλος από το θεατρικό εργαστήριο Αξιούπολης δόθηκε παράσταση με θέμα «Το ξύπνημα της Αννας Φρανκ και του Ντάριο Φο».
Σε όλες τις μάνες προσφέρθηκε από ένα τριαντάφυλλο. Οι χορωδίες καθώς και το θεατρικό εργαστήριο καταχειροκροτήθηκαν με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα. Οι σύλλογοι πρόσφεραν πλούσια εδέσματα, τα οποία έφτιαξαν με πολύ μεράκι οι κυρίες των συλλόγων.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα