Κοινωνία

Εκδήλωση που απομυθοποίησε τους φόβους γιά τις ασθένειες

«Ο πιστός απέναντι στον καρκίνο και στις ασθένειες» ήταν ο τίτλος του θέματος, το οποίο ανέπτυξε ο εφημέριος της ενορίας Α.Δημητρίου Κιλκίς π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ως κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης την οποία συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Αγιος Ευγένιος» και «Ελληνοχριστιανική Αγωγή».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15.10.14 στο εντευκτήριο της «Ελληνοχριστιανικής Αγωγής».
Συνεργάτης της «Η», που παρέστη, σημειώνει μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Ο πιστός απέναντι στον καρκίνο και στις ασθένειες»: Μία φράση που δεν σου «χαϊδεύει τα αυτιά», δεν σου χαμογελά αλλά αντίθετα σε προβληματίζει και σε γεμίζει με πολλά ερωτηματικά.
Απάντηση στα ερωτηματικά αυτά μπόρεσαν να δώσουν πολλοί από εκείνους που παρέστησαν στην εκδήλωση.
Η αναλυτική προσέγγιση του θέματος από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Κιλκίς π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, ο διαχωρισμός του σωματικού από τον ψυχικό πόνο, η έννοια του Θεού και ο εξαγνισμός της ψυχής μέσα από τις δοκιμασίες ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνετέλεσαν ώστε οι ακροατές να αντιληφθούν, να κατανοήσουν, να απαντήσουν και τελικά να κάνουν την αυτοκριτική τους ώστε να ξεπεράσουν το φόβο του καρκίνου και γενικά των ασθενειών.
Αναφερόμενος σε λαϊκές ρήσεις, σε λόγια σοφών, σε εκφράσεις Πατέρων της Εκκλησίας, στην βιβλιογραφία που υπάρχει άφθονη ιδίως τώρα μέσω του διαδικτύου αλλά και σε προσωπικά του βιώματα, ο ομιλητής “πρόσφερε απλόχερα” στους παρευρεθέντες τις κατευθυντήριες γραμμές για το σωστό και το λάθος, για το καλό και το κακό, για το ίσιο και το «στραβό», για την υγεία του σώματος και τη γαλήνη της ψυχής.
Πριν την ομιλία τελέστηκε αγιασμός στην αίθουσα για το νέο εκκλησιαστικό έτος με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων και των δύο συλλόγων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Νικόλαος Μπιλντιέγκο από την Ουγκάντα και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας δήμου Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]