Γενικά

Η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφείου στο Κιλκίς

Κορυφώθηκε το Θείο πάθος στην πρωτεύουσα του νομού στο Κιλκίς με την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Μεταμορφώσεως του σωτήρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο ναός είχε κατακλυστεί από πιστούς κάθε ηλικίας οι οποίοι προσέτρεξαν για να λάβουν την ευλογία του τεθνεώτος Χριστού.

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στην ακολουθία του Επιταφίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και τους ιεροδιακόνους.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξει στη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των ΠέντεκαιΔεκα Ιερομαρτύρων και πολιούχων του Κιλκίς μπροστά από τη λέσχη αξιωματικών φρουράς στο κέντρο της πόλεως με τη συμμετοχή χιλιάδων κιλκισιωτών, της φιλαρμονικής του δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και προσκόπων του 2ου Συστήματος, παρουσία του Ταξίαρχου, του δημάρχου Κιλκίς κ.Σισμανίδη, περιφερειακών συμβούλων, αντιδημάρχων κ.α.

Απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς ο Σεβασμιώτατος τους κάλεσε να συμμετέχουν με όλη τους την καρδιά στην Σταυροαναστάσιμη πορεία του Θεανθρώπου, που θυσιάστηκε για τις αμαρτίες του κόσμου και την λύτρωση των ψυχών μας, ευχόμενος η Ανάσταση του Κυρίου να πλημμυρίσει αγάπη και φως τις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Εν συνεχεία ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού συναντήθηκε με τον επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην κεντρική οδό 21ης Ιουνίου της πόλεως για να καταλήξει στην Μητρόπολη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας