Γενικά

Το εργατικο κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία

Στην εξαγγελθείσα γιά την Πέμπτη 27.11.14 από την ΓΣΕΕ πανελλαδική 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς, διοργανώνοντας και ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το εργατικό κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10.30 το πρωί της ανωτέρω ημερομηνίας στον χώρο του εργατικού κέντρου.
Ένας ακόμη αντεργατικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας και φοροεπιδρομών που οξύνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν τα συνήθη και μόνιμα υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπικό, με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνεται.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.
Βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, τον δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων.
Διεκδικούμε και απαιτούμε:
Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διά μέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διά μέσου του κρατικού προϋπολογισμού, αντικρούοντας την συνεχιζόμενη φοροδοτική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας