Πολιτισμός

Είχε «άλλο χρώμα» η φετινή Αποκριά στην πόλη του Κιλκίς


Με αστείρευτο κέφι, με χορό, μουσική και μασκαράδες «έντυσε» το φετινό αποκριάτικο «σκηνικό» ο δήμος Κιλκίς σκορπίζοντας ευθυμία και ζωντάνια στην πόλη του Κιλκίς. Τα πολύχρωμα θεάματα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών δημοτών, μικρών και μεγάλων, που αψήφισαν το κρύο και μοιράστηκαν με τον δήμο, με παιδική λαχτάρα την χαρά της ενεργού συμμετοχής στα αποκριάτικα δρώμενα. ”Ο γάμος τη Αλεξίκα και τη Ελπίδας”, το κυνήγι του θησαυρού, η εντυπωσιακή συναυλία των «sixties», οι λάτιν χοροί των γυμναστηρίων του Κιλκίς «απογείωσαν» το κέφι ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε οργανωμένη παρέλαση καρναβαλιστών, των μασκαράδων με καπέλλα.
Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή επιτυχία ειδικότερα:
Η θεατρική παράσταση ”Ο γάμος της Αλεξίκα και τη Ελπίδας”. Ένα αυτοσχέδιο λαϊκό δρώμενο στον προαύλιο χώρο των 3ου και 7ου δημοτικών σχολείων με αναβίωση του παραδοσιακού ποντιακού γάμου, με θρακιώτικες συμβολές, ευφάνταστους σατιρικούς διαλόγους και πολιτικά μηνύματα της επικαιρότητας! Η πολυμήχανη ζωντοχήρα Ζωγράφα πάντρεψε τελικά την ….σιτεμένη κόρη της Ελπίδα με τον Αλεξίκα υπό τις ευλογίες της μάνας της γιαγιάς Ελλάδας που πότε ήταν στα καλά της και πότε είχε χαμένα τα λογικά της. Ο χορός από τους πολιτιστικούς συλλόγους Επταλόφου, Κάτω Ποταμιάς Μεγάλης Βρύσης, Πικρολίμνης και Πυργωτού και η ποντιακή λύρα προσέδωσαν στο γαμήλιο μυστήριο την αίγλη της παράδοσης και της ευθυμίας που μεταδόθηκε άμεσα στο πολυάριθμο κοινό.
Την επομένη, σειρά είχε το «Κυνήγι του Θησαυρού». Διακόσια πενήντα παιδιά, χωρισμένα σε εικοσιοκτώ ομάδες έγιναν ”Κυνηγοί της μεγάλης περιπέτειας”, ξεχύθηκαν από άκρου εις άκρον, ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν για να βρουν το θησαυρό μέσα στην πόλη, έπαιξαν, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και διασκέδασαν. Την ίδια ώρα η πλατεία Ειρήνης δονείτο από λάτιν μουσικές και χορούς, με κλασικές αποκριάτικες χορογραφίες από τα γυμναστήρια ”Παλμός” “La vida es un carnaval”, ”Κinesis” με την παρουσίαση του προγράμματος “Karnival party by Kinesis” και ”Ευ Ζην” με την παρουσίαση του προγράμματος “Ευ ζην party”.
Το αποκριάτικο πάρτυ συνεχίστηκε και τις βραδινές ώρες. Το γυμναστήριο “Yoga-pilates house” παρουσίασε το πρόγραμμα “Zumba dancers” ενώ το γυμναστήριο “Κinesis” συνέχισε με αποκριάτικους χορούς. Έγινε η ανακήρυξη των νικητών, απονεμήθηκαν τα βραβεία και την «σκυτάλη» παρέλαβε ο Αιμίλιος με την Τζούλια Μωσαϊδου που διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά, με ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας των ‘60.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22.3.15, με την πρώτη Κιλκισιώτικη παρέλαση καρναβαλιστών προεξαρχούσης της ομάδας κρουστών Aidos και των πληρωμάτων του συλλόγου κρουστών Αιγινίου, του συλλόγου περιπατητών, των παιδιών του ΚΔΑΠΜΕΑ, των παιδιών του αθλητικού συλλόγου “Αίας”, των παιδιών των 2ου, 3ου και 9ου δημοτικού σχολείων Κιλκίς, των “Ανώνυμων και των “Ξέμπαρκων”. Τα πληρώματα ξεκίνησαν από την αναπλασμένη περιοχή του Κήπου – Πάρκου, κατηφόρισαν την 21ης Ιουνίου και κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης όπου η ομάδα κρουστών «Aidos» διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.
Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα