Γενικά

«Εισαγόμενη» πυρκαϊά απείλησε δασική περιοχή της Ειδομένης

Πυρκαϊά, που εξερράγη αργά το απόγευμα της Τετάρτης 21-7-21 σε δασική περιοχή της ελληνοσκοπιανής μεθορίου, κοντά στην Γευγελή, επεκτάθηκε και στο ελληνικό έδαφος, στην περιοχή της Ειδομένης.

Η πυρκαϊά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχον, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών (ΠΟΥ) του νομού, στο έργο της οποίας συνέδραμαν ο δήμος Παιονίας, οι εθελοντές της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας (ΓΓΠΠ) και οι κάτοικοι του ακριτικού οικισμού, εν συνεχεία δε κατεσβέσθη, αφού αποτέφρωσε δασική και παραποτάμια βλάστηση σε έκταση εξι στρεμμάτων.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
( … Η ΠΥ Γουμένισσας επεχείρησε με τρία πυροσβεστικά οχήματα και επτά πυροσβέστες ενώ υπήρξε ενίσχυση από την ΠΥ Κιλκίς και το ΠΚ Μουριών με τέσσερα οχήματα και επτά πυροσβέστες και από την ΠΥ ΒΙΠΕ Κιλκίς με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο πυροσβέστες.

Καθ΄όλη την διάρκεια της επιχείρησης έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που, σε συνδυασμό με την πυκνή δασική και παραποτάμια βλάστηση του ποταμού Αξιού, την δυσχέραιναν…

… Υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της γειτονικής χώρας, στην Γευγελή, γιά την ενεργοποίηση των δικών τους πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μετά την κατάσβεση διατηρήθηκε πολύωρη επιφυλακή για τον φόβο αναζωπύρωσης …
…Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο αναπληρωτής διοικητής ΠΥ νομού Κιλκίς και διοικητής ΠΥ Γουμένισσας επιπυραγός Χρήστος Γκαντίδης…
… Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαϊάς διενεργεί το ανακριτικό γραφείο της ΠΥ Γουμένισσας».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα