Πολιτική

Ομιλία της Ε.Αγαθοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής για της συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού

Σημεία ομιλίας της βουλεύτριας νομού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου στη συζήτηση σχέδιου νόμου του υπουργείου υγείας για την κύρωση ΠΝΠ αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19

Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως εφόσον πολλές διατάξεις που κυρώνονται έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πράξη η συζήτηση επικεντρώνεται στις κρίσιμες απαντήσεις που οφείλει να δώσει η κυβέρνηση επί της εφαρμογής τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα:

• Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι απαιτούνται: πλήρης υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, προσλήψεις γιατρών για όλες τις δομές, προγράμματα ένταξης και αποσυμφόρηση των νησιών, ποσόστωση κατανομής σε όλη την Ελλάδα.

• Στην επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος επιδημικής έξαρσης του covid-19 που όμως οφείλει να συνοδευτεί από πραγματική και μόνιμου χαρακτήρα επένδυση στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

• Στη διάθεση αναλυτικών στοιχείων από το υπουργείο υγείας αναφορικά με τη διαχείριση των δωρεών, εφόσον δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής.

• Στον ελλειμματικό σχεδιασμό του ΕΣΥ κατά την έξαρση της πανδημίας (διαχείριση – έλεγχος ύποπτων περιστατικών, μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού από τις πρωτοβάθμιες δομές προς τα νοσοκομεία, διαχείριση δωρεών κ.α.) με στόχο την καλύτερη προετοιμασία ενόψει δεύτερου κύματος του covid-19.

• Στον κίνδυνο επιστροφής των εργολάβων σε εστίαση, φύλαξη και καθαριότητα στα νοσοκομεία.

Τέλος, η βουλεύτρια, με την ευκαιρία της τοποθέτησης της στη Bουλή, ζήτησε από την Κυβέρνηση να στηρίξει το “Σχέδιο Κόστα-Ρίκα” του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, που προτείνει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου φορέα που θα εξαγοράσει πατέντες και θα τις διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να παραχθούν έγκαιρα και σε προσιτές τιμές φάρμακα και εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]