Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άφησε ανοχύρωτη τη χώρα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, γιά την εκ μέρους της συνολική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, εξαπέλυσε η βουλεύτρια Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχις Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή της η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

“Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης, που προχωρά σε δεύτερο καθολικό lockdown. Σχεδόν καμία άλλη χώρα, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, δεν «πάγωσε» καθολικά τις οικονομικές της δραστηριότητες για δεύτερη φορά μετά τον Μάρτη.

Είχαν περισσότερους από 6 μήνες στη διάθεσή τους για να προετοιμάσουν έναν σχεδιασμό, που θα τους επέτρεπε να αντιμετωπίσουν με πιο ήπια μέτρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας, και το έκαναν.

Αντίθετα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άφησε όλον αυτόν τον χρόνο να πάει χαμένος. Επένδυσε στην επικοινωνία της επιτυχημένης διαχείρισης του πρώτου κύματος και αμέλησε να ασχοληθεί με τη θωράκιση της χώρας εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η απόφαση για ματαίωση του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στις κόκκινες περιοχές, αλλά και η εσπευσμένη ανάκληση όλων των αδειών του υγειονομικού προσωπικού ήταν η επίσημη παραδοχή ότι ο έλεγχος στο ΕΣΥ έχει χαθεί.

Δεν προνόησαν να προχωρήσουν κανέναν από τους – ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ – προγραμματισμένους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών για τα δημόσια νοσοκομεία, ούτε και τις προσλήψεις για τη στελέχωση και λειτουργία των νέων ΜΕΘ.

Απέτυχαν, όμως, και να ελέγξουν την μετάδοση του ιού. Προχώρησαν σε τραγικά λάθη με το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς τεστ και ειδικά μέτρα, με το άνοιγμα των σχολείων με μόνο μέτρο προστασίας τις μάσκες και όχι την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και φυσικά με πλήρη απουσία παρέμβασης για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι τα χρησιμοποιούν αναπόφευκτα για να πάνε στις δουλείες τους.

Σήμερα, αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτής της ολιγωρίας και της αδράνειας, που έχει τεράστιες συνέπειες στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Χατζηθεοδοσίου, σήμερα δήλωνε σε πρωινή εκπομπή, ότι η Ελλάδα έχει πάρει τα λιγότερα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.

Αντίθετα, η κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη όσον αφορά την αντεργατική νομοθεσία, όπου προχώρησε σε επιδότηση της ανεργίας αντί της εργασίας, διεύρυνε την ημιαπασχόληση, τις απλήρωτες υπερωρίες και τις ελεύθερες απολύσεις.

Πριν λίγα χρόνια, ήταν τα μνημόνια αυτά που «εάν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τα εφεύρουμε», σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Σήμερα είναι η πανδημία του κορονοϊού, που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να δρα ανενόχλητη και να προωθεί αντεργατικές πολιτικές και πολιτικές φτωχοποίησης της κοινωνίας.

Για άλλη μια φορά, η κρίση γίνεται ευκαιρία για επιθετικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς για την κυβέρνηση της ΝΔ. Σε αυτό βοηθά και ο τοίχος σιωπής των ΜΜΕ, που φρόντισε να χτίσει η λίστα Πέτσα.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «έβαλε πλάτη» για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να θωρακίσει τη χώρα, χωρίς μικροπολιτική και σκοπιμότητες.

Η κυβέρνηση πέταξε στα σκουπίδια αυτή την εθνική ομοψυχία και τώρα βρίσκεται μόνη της, τόσο απέναντι σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και απέναντι στους πολίτες, που επί 6 μήνες παραπλανά και εμπαίζει. Έστω και αυτή την ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του πρόεδρου του κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την χάραξη της εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κωφεύει και γι’ αυτό η κυβέρνηση του είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα