Πολιτική

Ε.Αγαθοπούλου: Άνοιγμα των σχολείων με μοναδικό μέτρο την μάσκα και το παγουρίνο

Αφού ψηφίστηκαν και οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία, ας επανέλθουμε στα εσωτερικά μας και στο θέμα που απασχολεί αυτές τις ημέρες την πλειοψηφία του πληθυσμού. Το άνοιγμα των σχολείων.

Η επιστροφή των βουλευτών στη βουλή έγινε αυτές τις ημέρες με την υποχρέωση της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου, αλλά ταυτόχρονα και με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών στην ολομέλεια από 300 σε 60 (και στις επιτροπές αντίστοιχα), με εξ αποστάσεως παρακολουθήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις και φυσικά με την δυνατότητα δωρεάν τεστ σε όλες και όλους, βουλευτές και εργαζόμενους.

Αντίθετα, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν περιλαμβάνει ούτε δωρεάν τεστ, ούτε μειωμένο αριθμό μαθητών στις τάξεις, ούτε πρόνοια για επιπλέον καθαρίστριες, ούτε πρόνοια για επιπλέον εκπαιδευτικούς!

Το μόνο μέτρο που παίρνει η κ. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων είναι η χρήση μάσκας και τα ατομικά παγουρίνα!

Ούτε λόγος για περισσότερους αναπληρωτές, (ίσα ίσα που προσπαθεί να κόψει θέσεις, στερώντας από τους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς τις άδειες ανατροφής τέκνων, καταστρατηγώντας πλήρως τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα)!

Και ενώ καυχιούνται ότι δίνουν επιπλέον κονδύλια για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου για να απασχολούνται τα παιδιά στο σχολείο και να μην κινδυνέψουν γιαγιάδες και παππούδες, από την άλλη κόβουν 66.000 voucher για τα ΚΔΑΠ, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ακριβώς τον ίδιο σκοπό!

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Τα κονδύλια που πήρε η χώρα μας για την πανδημία πώς ακριβώς έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει και πόσα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας;

*Βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]