Πολιτισμός

Εικοστή απονομή βραβείων και επαίνων του ποιητικού διαγωνισμού της «Τέχνης»

Η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 20ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” της «Τέχνης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30.5.15 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.
Είκοσι χρόνια ιστορίας έχει ο θεσμός, η πορεία του οποίου ήταν σταθερά ανοδική, κυρίως σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των συλλογών που συμμετέχουν σε αυτόν.
Πέρασαν είκοσι χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, ωστόσο το ενδιαφέρον των Ελλήνων ποιητών ανά τον κόσμο, παρέμεινε αμείωτο.
Στην επιτυχία και καθιέρωσή του, σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αντικειμενικότητα, η σοβαρότητα και το αξιοκρατικό κριτήριο των αποφάσεων της κριτικής επιτροπής.
«Τα είκοσι χρόνια, καθιέρωσαν τον θεσμό ως έναν εκ των κορυφαίων του είδους στην χώρα αλλά και εκτός αυτής ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του πολιτιστικού «προφίλ» του τόπου μας και έπεισε, τέλος, και τους πλέον δύσπιστους ότι η ποίηση, το δυσπρόσιτο αυτό είδος Τέχνης, είναι μια αναγκαιότητα και προϋπόθεση για να έχει ποιότητα η ζωή μας» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Της απονομής των βραβείων και επαίνων θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον αείμνηστο συντοπίτη πολύπλευρο καλλιτέχνη Κώστα Λαχά με τίτλο «Πλους Ονείρου». Την αναφορά στον Κώστα Λαχά και το έργο του θα κάνει η επίσης συντοπίτισσα καθηγήτρια φιλόλογος Σόνια Λευκίδου.
Αποσπάσματα από το έργο του θα αποδώσουν μέλη της θεατρικής σκηνής της «Τέχνης». Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο υπεύθυνος της σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των θεσμικών με την επωνυμία «Ελευθέρια» με τις οποίες τιμάται η επέτειος της επικής «Μάχης» και απελευθέρωσης του Κιλκίς, φέτος γιά 102η χρονιά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]