Αθλητισμός

“Εικόνα” υποβάθμισης στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς εξ αιτίας ελλείψεων

Ο αγωνιστικός χώρος του το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα όχι μόνο σε βορειοελλαδικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο.
Όμως, οι σημερινές ελλείψεις σε υποδομές, τα ημιτελή έργα στις εγκαταστάσεις του και οι δυσλειτουργίες κατά την φιλοξενία σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων τοποθετούν το δημοτικό στάδιο Κιλκίς στα υφιστάμενα συνεχή υποβάθμιση.
Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε με την ευκαιρία της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Εθνικού Νέου Αγιονερίου-Αρεως Θεσσαλονίκης, γιά το πρωτάθλημα α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας, την Κυριακή 15.2.15.
Κατ’ αρχάς ήταν αρκετή η κατά γράμμα εφαρμογή του νέου κανονισμού, του σχετικού με την ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων, γιά να αναδειχθεί σε όλο το μέγεθός του το πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί η συνεχιζόμενη μη αποπεράτωση των έργων, που αφορούν στην παλαιά κερκίδα και το παρακείμενό της προπονητήριο-προθερμαντήριο, ενώ μόλις κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της έγκρισης του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του στεγάστρου της εν λόγω κερκίδος.
Εν προκειμένω η κατά γράμμα εφαρμογή του προαναφερθέντος κανονισμού, συνεπαγόταν απαγόρευση της χρήσης της παλαιάς κερκίδας και τακτοποίηση των προσερχομένων θεατών στην νέα κερκίδα και σε παρακείμενους χώρους.
kerkides 1
Και ενώ στο γήπεδο εισερχόταν μεγάλο πλήθος κόσμου αυτό «διοχετευόταν» στον πλέον ακατάλληλο γιά θέαση αγώνα υπό τα σημερινά δεδομένα χώρο, αυτόν μεταξύ των δύο ανατολικών εισόδων στον αγωνιστικό χώρο ή αλλιώς του ανατολικού «πέναλτυ», όπου οι πάντες στριμώχνονταν χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη δυνατότητα παρακολούθησης του αγώνα, και ενώ παρέμενε αναξιοποίητος ο εξ ίσου άβολος αλλά πιό «υποφερτός» χώρος μεταξύ της νέας κερκίδας και του δυτικού πετάλου.
Αυτός ο συνδυασμός των απαράδεκτων καθυστερήσεων χρόνων και χρόνων, όσον αφορά στην αποπεράτωση των εντός του αθλητικού κέντρου έργων υποδομής με την ανεπαρκή διαχείριση της πυκνής προσέλευσης φιλάθλων είχε ως επακόλουθο πάρα πολλοί από αυτούς αγανακτώντας γι’ αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση και γενικότερη κατάταση να τα «βροντήξουν» και να φύγουν από το γήπεδο.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δέχθηκε οικονομικό πλήγμα και ο σύλλογος του Νέου Αγιονερίου, που ήλπιζε να πάρει μία «βαθειά» ταμειακή «ανάσα» καθώς η συνεχής αγωνιστική άνοδος της ομάδας του και το ιστορικό «όνομα» και η «βαρειά» φανέλλα της φιλοξενούμενης είχαν «απογειώσει» το ενδιαφέρον του φιλάθλου κόσμου, και μάλιστα όχι μόνο του νομού Κιλκίς.
Το συμβάν εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας όσο και τους καθ’ ύλην αρμοδίους τοπικούς άρχοντες.
Διότι εξ αιτίας των ρυθμών …«χελώνας» με τους οποίους κινούνται, ενιότε δε και με την αδράνειά τους, συνετέλεσαν στο να έχει υπερβεί την δεκαετία η αναμονή, όσον αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό των παλαιοτέρων εγκαταστάσεων και της κατασκευής νέων στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς σε σχέση με την πολυπόθητη εκτέλεση και αποπεράτωση (ιδίως αυτήν) των όποιων εξαγγελθέντων και αποφασισθέντων έργων.
Και όσο αυτή η αποπεράτωση παραμένει ζητούμενο, τόσο ο κιλκισιώτικος αθλητισμός ειδικότερα δε οι φορείς-χρήστες του δημοτικού σταδίου Κιλκίς θα συνεχίσει, αν δεν καρκινοβατεί, να λειτουργεί με προβλήματα τα οποία φυσικά δεν ευνοούν καμμία ανάπτυξη και πρόοδο.
Καλούνται, λοιπόν, όλοι οι αρμόδιοι, Πολιτείας και αυτοδιοίκησης, να αναλάβουν επί τέλους, τις όποιες εντασσόμενες στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους πρωτοβουλίες και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αποπερατωθούν όλα τα έργα στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς και να παύσει αυτό να παρουσιάζει το «χάλι», το οποίο παρουσιάζει κάθε φορά που διεξάγεται σ’ αυτό μία σημαντική αθλητική εκδήλωση.
Εξ άλλου, και αν τα όποια προβλήματα οφείλονται σε λάθη ή παραλείψεις ή αμέλειες του παρελθόντος, αυτές δεν μπορούν εσαεί να «χρησιμεύουν» ως δικαιολογίες γιά τις καθυστερήσεις του σήμερα και την συνεχή παραπομπή της οριστικής επίλυσης αυτών των προβλημάτων γενικώς και αορίστως στο μέλλον.
Είναι καιρός να τελειώνουν η κερκίδα, το στέγαστρο, το κλειστό προπονητήριο και προθερμαντήριο και η υποδομή που απαιτείται γιά την ασφαλή παρακολούθηση των εκδηλώσεων από κάθε σημείο του γηπέδου, ώστε ιδίως σε σχέση με το τελευταίο να αποφεύγονται …«αλαλούμ» σαν αυτό του αγώνα Εθνικού Ν.Αγιονερίου-Αρεως Θεσσαλονίκης.
Διότι, σε τελευταία ανάλυση το Κιλκίς και δικαιούται και νομιμοποιείται να απαιτεί ένα πλήρες, λειτουργικό και απολύτως ασφαλές στάδιο και αθλητικό κέντρο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]