Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Με συγκεκριμένο τρόπο

Τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν στην Ειδομένη, που οδήγησαν και στον τραυματισμό, ευτυχώς χωρίς να απειληθούν ζωές, τεσσάρων προσφύγων-μεταναστών είναι ουσιαστικώς το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», τουλάχιστον γιά όσους έχουν εικόνα γιά το τί πραγματικά συμβαίνει στην ουδέτερη «ζώνη» Ειδομένης-Γευγελής.

Η ολοένα αυξανόμενη συγκέντρωση ανθρώπων χιλιοταλαιπωρημένων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες εγκύων γυναικών και μικρών παιδιών, με την είσοδο στα Σκόπα απαγορευμένη, ήταν βέβαιον ότι θα οδηγούσε προς την κατεύθυνση αυτή.

Και εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα απαγόρευσης, είναι επίσης βέβαιον, ότι θα υπάρξουν και νέες ίσες μεγαλύτερες εντάσεις και επεισόδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ας ελπίσουμε, ότι η παρουσία της γερμανικής αποστολής στην «εμπόλεμη», όπως εξελίχθηκε, «ζώνη» της μεθορίου την Παρασκευή να βοηθήσει σε διπλωματικό επιπεδο να καμφθούν οι αντιρρήσεις της γείτονος χώρας και να επανέλθει η ροή των προσφύγων μεταναστών στα προ του αποκλεισμού δεδομένα.

Βεβαίως, η χορήγηση χρηματικών πόρων στα Σκόπια, πέραν διπλωματικών μέσων, είναι βέβαιον, ότι θα «άνοιγε» περισσότερο τα αυτιά των κυβερνώντων.

Μέχρι, όμως, αυτό να συμβεί, είναι σημαντικό να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με συντεταγμένο και συγκεκριμένο τρόπο από ελληνικής πλευράς, ούτως ώστε και το ανθρωπιστικό πνεύμα να πρυτανεύσει στην λογική της αντιμετώπισης ανθρώπων, που δοκιμάζονται, και προβλήματα με την λειτουργία της τοπικής κοινωνίας να αποφευχθούν.

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]