Πολιτική

Στην Ειδομένη η νέα πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στην μεθόριο περιοχή της Ειδομένης, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα και αντίληψη του μεταναστευτικού προβλήματος σ’ αυτήν, πραγματοποίησε την Τετάρτη 26.8.15 η νέα πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Ρεβέκκα Φονγκ, κατόπιν επικοινωνίας με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.
Η κ. Φονγκ μετέβη σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, στον εκεί σιδηροδρομικό σταθμό και στην ουδέτερη «ζώνη», ενώ στην συνέχεια συναντήθηκε στο δημαρχείο Παιονίας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Μεμετζή, ο οποίος και την ενημέρωσε γιά τις προηγηθείσες συσκέψεις εκπροσώπων αρχών και τις ενέργειες του δήμου γιά την αντιμετώπιση του προβλήματος, με ιδιαίτερη μνεία στο σχέδιο δράσης της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ γιά τους πρόσφυγες.

Η κ. Φονγκ είπε ότι θα συντάξει αναφορά, την οποία θα αποστείλει αρμοδίως στην Ουάσιγκτων, ενώ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, βασικό οικονομικό στήριγμα του ΟΗΕ, θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με μεγαλύτερη χρηματοδότηση της Υπάτης Αρμοστείας γιά τους πρόσφυγες.
Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης δεν συναντήθηκε με την πρόξενο Ρεβέκκα Φονγκ, καθώς έπρεπε να συμμετάσχει σε έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και στην αντιπροσωπεία της, η οποία επρόκειτο να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα