Γενικά

Ειδική ναυταθλητική εκδήλωση στην λίμνη Δοϊράνη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο

Πρόκεται για αγώνες λεμβοδρομίας, με βάρκες λίμνης (πλάβες) και λοιπές δραστηριότητες παιδιών με μεσογειακή αναιμία, την διοργανωτική μέριμνα των οποίων έχει ο φορέας «Κοινωνική Συνοχή» υπό την αιγίδα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Χάρη Αηδονόπουλου.

Θα συμμετάσχουν εξήντα παιδιά με μεσογειακή αναιμία από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Η εκδήλωση εντάσσεται σ΄αυτές για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου και λήξης του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιο αναλυτικά το δελτίο τύπου της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:

“Κοινές δράσεις ναυταθλητισμού, οικοτουρισμού και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με χρόνιες παθήσεις, από την Κεντρική Μακεδονία και τη Βουλγαρία, διοργανώνουν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο τομέας κοινωνικής συνοχής σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Συμμετέχω Ισότιμα» του τομέα κοινωνικής συνοχής της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10.00 το πρωί στη Λίμνη Δοϊράνη, με την υποστήριξη της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών Πυλαίας – Χορτιάτη, της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» και του φορέα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» .

Παιδιά με χρόνιες παθήσεις από την Κ.Μακεδονία και το Πετρίτσι της Βουλγαρίας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ναυταθλητισμού, οικοτουρισμού και δημιουργικής απασχόλησης ενώ τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει χορευτικό συγκρότημα από το Πετρίτσι της Βουλγαρίας.

«Συνεχίζουμε δυναμικά δίνοντας ευκαιρίες για ισότιμη συμμετοχή στον αθλητισμό, την εκδρομή και το παιχνίδι σε παιδιά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συνεργαζόμαστε με το γενικό προξενείο της δημοκρατίας της Βουλγαρίας και, με την πολύτιμη στήριξη πολλών φορέων, εντάσσουμε στις δράσεις μας και παιδιά από τη γειτονική μας χώρα.

Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τη δράση “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΙΣΟΤΙΜΑ” σε όλη την Κ.Μακεδονία και να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά» δήλωσε σχετικά ο συντονιστής του τομέα κοινωνικής συνοχής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα