Γενικά

Εγκρίθηκε το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Κιλκίς

Τον κανονισμό λειτουργίας γιά το 2021 αλλά και μόνιμο γενικό πλαίσιο λειτουργίας της εμποροπανηγύρεως, ώστε να μην απαιτείται κάθε χρόνο και νέα ψήφιση κανονισμού, αλλά απλές διορθωτικές μεταβολές αναλόγως προς τα εκάστοτε δεδομένα, ενέκρινε, με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την ενδιάμεση διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίασή του της Παρασκευής 16.7.21.

Προηγήθηκε γιά το ίδιο θέμα η ομόφωνη απόφαση των επιτροπών διαβούλευσης και ποιότητας ζωής.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαλάσκας, ο νέος κανονισμός συντάχθηκε κατά τρόπο, «που να μην χρειάζεται σύνταξη νέου αλλά απλώς τυχόν τροποποιήσεις».

Ως ημέρα έναρξης ορίζεται η πρώτη Τετάρτη του Σεπτεμβρίου ενώ η διάρκεια στις πέντε ημέρες, σε μία τυπική επικύρωση των ισχυόντων τα τελευταία χρόνια.

Αρμόδια γιά την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως παραμένει η σχετική επιτροπή, που καθιερώνεται πλέον ως πενταμελής ώστε να έχει περισσότερη ευελιξία, ενώ θα την συγκροτούν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ως πρόεδρος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κιλκίς, υπάλληλος του δήμου, εκπρόσωπος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Κιλκίς και ο πρόεδρος του σωματείου πωλητών αγορών νομού Κιλκίς.

Δεν επέρχεται καμμία μεταβολή όσον αφορά στα σημεία λειτουργίας χημικών αφοδευτηρίων, ενώ οι θέσεις εκθετών περιορίζονται στις 150, «γιά περισσότερο άνετη κίνηση του κόσμου, και ανεξαρτήτως της συγκυρίας της πανδημίας», όπως τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Και ενημέρωση γιά τον νέο κορωνοϊό»
Την «συνηγορία» του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Κιλκίς» στον κανονισμό δήλωσε ο εκπρόσωπός του Πρόδρομος (Μάκης) Πεντζερετζής, τονίζοντας ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εκθετών, πέρα από την μεγαλύτερη άνεση που προσφέρει η μείωσή τους είναι συμβατές και με τα δεδομένα της πανδημίας.
Αναφερόμενος στο ενημερωτικό έντυπο, που διανέμεται κάθε χρόνο γιά την εμποροπανήγυρι, ο κ. Πεντζερετζής, ο οποίος έχει διατελέσει αρμόδιος γιά την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως, πρότεινε, πέραν των γενικών υπενθυμίσεων γιά τους κανόνες υγιεινης κατά την διάρκειά της, να περιλαμβάνει τις ανάλογες υπενθυμίσεις γιά την προστασία από τον νέο κορωνοϊό, «ώστε να είμαστε απολύτως κατοχυρωμένοι ως δήμος», όπως υπογράμμισε».

«Συνεχής έλεγχος»
Λαμβάνοντας τον λόγο, ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», η δημοτική σύμβουλος Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου υπενθύμισε την ανάγκη καθημερινής διενέργειας ελέγχων στους χώρους της εμποροπανηγύρεως και συνεχούς ρύθμισης της συνολικής λειτουργίας, ώστε «να μην δυσανασχετούν οι κάτοικοι των σημείων, όπου αναπτύσσεται η εμποροπανήγυρις, και ιδίως εκεί όπου θα τοποθετηθούν τα χημικά αποχωρητήρια», όπως τόνισε, «και κατά μείζονα λόγο φέτος, που αντιμετωπίζουμε και τα προβλήματα από την πανδημία».

«Εμβολιασμένοι ή με ράπιντ τεστ»
Με αφορμή τις αναφορές στην πανδημία ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Μαζί μπορούμε» Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης ρώτησε, αν θα τεθεί στους εκθέτες ο όρος του να έχουν εμβολιασθεί.
Απαντώντας ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε, ότι από αυτούς θα ζητείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε βεβαίωση ταχείας ανίχνευσης (ράπιντ τεστ) διάρκειας δύο ημερών, «αλλιώς δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή».

Σε ό,τι αφορά στα χημικά αποχωρητήρια η μέριμνα γιά καθαριότητα θα είναι καθημερινή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα