Γενικά

Εγκαινιάζεται η γ’ πτέρυγα του Γ.Ν. Κιλκίς παρουσία Βενιζέλου,Γρηγοράκου,Γεωργαντά

Η λειτουργία της τρίτης πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς θα εγκαινιασθεί αύριο απο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων και βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
17:30 Έναρξη τελετής Εγκαινίων
Χαιρετισμός και καλωσόρισμα από τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλή Ανθρακίδη.
17:35 Χαιρετισμός από τον υφυπουργό παιδείας και θρησκευμάτων και βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά.
17:40 Χαιρετισμός από τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.
17:45 Ομιλία από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
18:00 Αγιασμός από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.
18:10 Εγκαίνια γ’ πτέρυγας γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.
18:20 Ξενάγηση στους χώρους της νέας πτέρυγας από το διοικητή Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, τον πρόεδρο επιστημονικού συμβουλίου Θεόδωρο Μπαλαμπανίδη και την διευθύνουσα νοσηλευτικής υπηρεσίας Αναστασία Χαματίδου.
18:45 Δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα εγκαίνια της γ’πτέρυγας του Γ.Ν. Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς θα συμμετάσχει σήμερα στην τελετή εγκαινίων της Γ’ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πρόκειται για την κατάληξη μιας επίμονης προσπάθειας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του νομού, όπου κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η επανένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Φθινόπωρο του 2013 από τον τότε Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη της προμήθειας του εξοπλισμού της Γ’ πτέρυγας, έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που συνοδεύτηκε με άμεση πίστωση 1.000.000 ευρώ για τις δαπάνες πληρωμής τμήματος του εξοπλισμού για τον οποίο είχε διενεργήθει διαγωνισμός αν και το έργο είχε απενταχθεί από το 2012.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απένταξη του έργου εξαιτίας της καθυστέρησης στην αποπεράτωση του έργου και της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής, ανέλαβε δράση και απευθύνθηκε εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις με ανυποχώρητο αίτημα την επανένταξή του.
Από τον Νοέμβριο του 2012, μετά από συνεχείς επαφές του στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι το έργο τελικά θα επανενταχθεί. Για τη ικανοποίηση του αιτήματος του Κιλκίς ο κ. Γεωργαντάς είχε επίσης συναντήσεις και με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να προκύψει με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών η απόφαση επανένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Φθινόπωρο του 2013.
«Η τρίτη πτέρυγα πλήρως εξοπλισμένη αποδίδεται σήμερα στους πολίτες του ν. Κιλκίς. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει δραστικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας – περίθαλψης. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Είναι ένα από τα πολλά έργα που αξίζουν οι συμπατριώτες μου. Και με επίμονη και οργανωμένη προσπάθεια σύντομα θα έχουμε την χαρά να αποδώσουμε προς χρήση και άλλα μεγάλα έργα υποδομών» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές