Κοινωνία

Εγκαινιάσθηκε η λειτουργία του νέου ιατρείου ΚΑΠΗ Κιλκίς

Με μια λιτή τελετή εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 19.11.15 η λειτουργία του ιατρείου του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κιλκίς στις νέες του κτιριακές εγκαταστάσεις στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι ο δήμος Κιλκίς αποδίδει στους δημότες της τρίτης ηλικίας έναν φιλόξενο και αξιοπρεπή χώρο για τις ιατρικές τους εξετάσεις.

Ο νέος χώρος του ιατρείου του Κ.Α.Π.Η. διαθέτει εξεταστήριο, αίθουσα αναμονής και χώρους υγιεινής. Στον ιατρικό του εξοπλισμό έχει προστεθεί ένας καρδιογράφος που διατέθηκε από το γιατρό παθολόγο ο οποίος είναι συμβεβλημένος με τη Κ.Δ.Ε.Κ.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. Χρυσή Σοφού στο νέο ιατρείο θα γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (μέτρηση πίεσης και σακχάρου, καρδιογράφημα, έλεγχος ακτινογραφιών από το διαφανοσκόπιο, που προσφάτως αγόρασε η Κ.Δ.Ε.Κ. ως επιπρόσθετο εξοπλισμό, και συνταγογράφηση).

Με μια μικρή δαπάνη της τάξης των 5.000 ευρώ, διαμορφώθηκε ένας όμορφος και λειτουργικός χώρος για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. δήμου Κιλκίς επισήμανε ο δήμαρχος Κιλκίς ενώ σημείωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να επιτύχει και μικρούς και μεγάλους στόχους, αρκεί να υπάρχουν το ενδιαφέρον και η ανάλογη ευαισθησία.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι η αρωγή του δήμου Κιλκίς είναι συνεχής και υποστηρικτική στις δημιουργικές δραστηριότητες των μελών του Κ.Α.Π.Η.

Το ιατρείο του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κιλκίς θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ και κάθε Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως και τις 12.30 μετά το μεσημέρι.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γ. Τσογγίδης οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς Ε. Αναστασιάδου, Θ. Βαφειάδης, Δ. Τσαντάκης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού – περιβάλλοντος και παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κιλκίς Αικ. Γιαννακούλα – Ζιούτα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Καρυπίδης, Α. Πογέλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. δήμου Κιλκίς Κ. Βαλαβάνης κ.α.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]