Οικονομία

Εγκαινιάσθηκαν και επαναλειτουργούν τα σφαγεία Αξιούπολης από το “Κτήμα Γιαννούλη” ΑΕ

Τα εγκαίνεια των νέων εγκαταστάσεων  του υπερ σύγχρονου σφαγείου της  στην Αξιούπολη προχώρησε την περασμένη την Κυριακή 4 Μαίου 2023 στις 12 το μεσημέρι η εταιρία “Κτήμα Γιαννούλη” ΑΕ παρουσία στελεχών της εταιρείας, της οικογένειας του επενδυτή Γιώργου Γιαννούλη και των δύο δημάρχων νύν και πρώην  του δήμου Παιονίας κκ Κωνσταντίνο Σιωνίδη και Χρήστο Γκουντενούδη αντιστοίχως.

Πρακτικά τα συγκεκριμένα σφαγεία αποτελούν την συνέχεια της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων του πρώην δήμου Αξιούπολης και στην συνέχεια του Καπποδιστριακού της Παιονίας σε έκταση 20.803 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία ξεκίνησαν να λειτουργούν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 μέχρι το 2000, όταν  για λόγους που σχετίζονταν με την αυστηροποίηση των κανόνων λειτουργίας σφαγείων από πλευράς της ευρωπαϊκής ένωσης χρειάσθηκε για λίγο να διακόψουν την λειτουργία τους, στην συνέχεια να προβούν σε εργασίες εκσυγχρονισμού και να συνεχίσουν με άδεια σφαγείου “μικρού δυναμικού” έως το 2003, περνώντας στην συνέχεια μέσω σχετικής μίσθωσης στα χέρια ιδιώτη μέχρι το 2015, όταν και ουσιαστικά έπαψε να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, έχοντας παραχωρηθεί από το 2016 και εντεύθεν στην σημερινή του ιδιοκτησία.

Η αδειοδοτημένη  και υπερσύγχρονη σήμερα μονάδα διαθέτει δύο γραμμές σφαγής με μονάδα επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και δερμάτων.

Ο εξοπλισμός, που διαθέτει, είναι τελευταίας τεχνολογίας, όπου η επεξεργαίια λυμάτων γίνεται με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, λόγω του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 1.600 τετραγωνικών μέτρων. Τις μελέτες, την έκδοση των οικοδομικών αδειών και εγκρίσεων, την επίβλεψη και την κατασκευή της μονάδας επιλήφθηκε το τεχνικό γραφείο της Άννας Νικολαΐδου, πoλιτικού μηχανικού και τον συνεργατών της Πελαγίας Κοζάρη, πoλιτικού μηχανικού, και Δημήτρη Μεταλλίδη, μηχανολόγου μηχανικού, το οποίο  διαθέτει σημαντική και μεγάλη εμπειρία για ανάπτυξη υποδομών  οι οποίες  αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση των προϊόντων τους ,τις διαδικασίες για τις δανειοδοτήσεις και την ένταξη τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Το ιδρυόμενο σφαγείο συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών υγιεινής και τεχνολογίας του κρέατος, στην καθ’ όλα αξιοποίηση των προϊόντων ή και των παραπροϊόντων του, στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και στην αύξηση της κτηνοτροφικής εν γένει παραγωγής, καθώς πέραν των άλλων θα ενισχύσει την τοπική οικονομία τις θέσεις απασχόλησης και πάνω από όλα θα μειώσει τους χρόνους σφαγής  και κόστους για τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής

Η αδειοδότηση και λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία γιά τον νομό Κιλκίς ως προς την καινοτομία της αλλά και την εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου.

Η «Κτήμα Γιαννούλη» ΑΕ εδρεύει στο Ρέθυμνο, διαθέτει δύο μονάδες σφαγείων στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιείται στον νομό μας τα τελευταία δώδεκα χρονια.

Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες σταυλικών εγκαταστασεων στις Μουριές και στον Επτάλοφο και είναι υπό ανεγερση ένα υπερσύγχρονο χοιροστάσιο στον Επτάλοφο.

Η συνεχιζόμενη στήριξη και ενθάρρυνση τέτοιων εγκαταστάσεων από τοπικούς θεσμούς για την τοπική ανάπτυξη αποτελεί «μονόδρομο», και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα εγκαίνεια των σφαγείων παρέστησαν ο πρώην δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης , επί θητείας του οποίου το 2016 είχαμε την παραχώρηση – μίσθωση των ανενεργών τότε εγκαταστάσεων, αλλά και του νύν δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη επι της θητείας του οποίου έχουμε την επαναλειτουργία των πάλαι ποτέ δημοτικών σφαγείων, με τον ίδιο να συνεπικουρεί τον επενδυτή κ. Γιαννούλη στην κοπή της κορδέλας των εγκαινείων, ως δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του στην προσπάθεια ενίσχυσης της  ανάπτυξης στην περιοχή του δήμου Παιονίας.

 

 

Περισσότερα

4η Ρομποτική αποθήκη από την ELVIAL

Πού αποθηκεύουμε τα προφίλ αλουμινίου σας; Πώς διαχειριζόμαστε τις παραγγελίες για να είναι άψογες ποιοτικά και να παραδίδονται όπως πρέπει […]

Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]