Πολιτισμός

Εγκαίνια του φεστιβάλ κουκλουθεάτρου & παντομίμας την Κυριακή

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 1.10.14 οι εκδηλώσεις του 16ου διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς. Η επίσημη τελετή εγκαινίων και έναρξης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 5.10.14 στο συνεδριακό κέντρο με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…. Θίασοι από την Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Γερμανία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και Βραζιλία θα φιλοξενηθούν στην πόλη της κούκλας και θα της χαρίσουν χρώμα, χαμόγελα και κέφι..


Η παράσταση της Ελένης Γιαννακοπούλου με τίτλο «00:00» στο κυλικείο του συνεδριακού κέντρου θα αποτελέσει το προοίμιο της τελετής έναρξης ενώ οι «Ντρομοσοφίστας» («Dromosofistas»), θεατρικό σχήμα από την Αργεντινή και Ιταλία, με την παράσταση «Ο ελεύθερος Κύβος» (El Cubo Libre), θα εγκαινιάσουν το 16ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας.

Τέλος, με στόχο την αποτύπωση των, μέσα στο χρόνο αφηγήσεων του φεστιβάλ, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του εικαστικού έργου Τέχνης- υπενθύμισης στην συλλογική μνήμη του θεσμού του φεστιβάλ. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον καθηγητή γλυπτικής της σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργο Τσάρα και φιλοδοξεί να αποτελέσει τοπόσημο και σημείο αναφοράς του φεστιβάλ μέσα στον αστικό ιστό…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων