Πολιτική

Ευχαριστίες και «αιχμές» της αντιδημάρχου Παιονίας Ε.Πολιτίδου

Με απόφαση του ειδικού γραμματέα του επιχειρησιακού προγράμματος «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2014», του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, εντάχθηκε στο εν λόγω πρόγραμμα το έργο της ανάπλασης του πάρκου της Αξιούπολης.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, η αντιδήμαρχος εθελοντισμού, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης Παιονίας Ευανθία Πολιτίδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με αφορμή την ένταξη του έργου «Ανάπλαση Πάρκου δημοτικής κοινότητας Αξιούπολης Δήμου Παιονίας», έργο που ως πρόεδρος της Αξιούπολης αγωνίστηκα για την υλοποίηση του, νιώθω την ηθική υποχρέωση να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου σε όσους βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ. Αρχικά τον Γιώργο Αναστασιάδη διευθυντή ΔΕΥΑ, που μαζί τον Οκτώβρη του 2011 δουλεύαμε σε μια ιλιγγιώδη προσπάθεια να προλάβουμε το χρόνο, ώστε να ετοιμάσουμε το «master plan» της Αξιούπολης, μελέτη, η οποία απαιτείτο προκειμένου να έχουμε δικαίωμα υποβολής πρότασης για το πάρκο ή για άλλο έργο…(ο δήμος δεν είχε λεφτά για την Αξιούπολη μόνο). Να σημειώσω ότι η εν λόγω μελέτη έγινε αμισθί από τον κ. Αναστασιάδη. Επίσης ο κ. Δημήτρης Νίκογλου συνέβαλε στη σύνταξη της φυτοτεχνικής μελέτης που επίσης έγινε αμισθί. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω τον συνδημότη μας κ. Σπύρο Θεοφανίδη για τη μεσολάβηση του στον τότε ειδικό γραμματέα το Μάρτιο του 2013. Δυστυχώς ο ανασχηματισμός μας πρόλαβε και χάθηκε η ευκαιρία ένταξης. Όμως έρχεται η συμβολή του κ. Γιώργου Γεωργαντά βουλευτή Κιλκίς, τον Ιανουάριο του 2014 για να πάρουμε την δέσμευση από τον νέο ειδικό γραμματέα, περί εντάξεως του έργου.
Κι εκεί που περιμέναμε την απόφαση ένταξης, φτάνουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παιονίας της 14ης Απριλίου 2014 όπου ανακοινώθηκε από το δήμαρχο κ. Λαπόρδα, ότι η ανάπλαση του πάρκου στην είσοδο της Αξιούπολης δεν εντάσσεται. Ως πρόεδρος της Αξιούπολης παρενέβην λέγοντας πως έχω βάσιμες πληροφορίες περί ένταξης του έργου. Η πληροφορία αυτή, όπως φάνηκε, διόλου δεν άρεσε στον κ. Κουλίνα, αντιδήμαρχο έργων, και με μεγάλη μου έκπληξη τον άκουσα να εξαπολύει μύδρους εναντίον μου, λέγοντας μου ότι ο υπουργός και ο ειδικός γραμματέας απέκλεισαν την πρόταση ανάπλασης και ότι ασκώ πολιτική καφενείου. Ανεπίτρεπτο να συμβαίνει στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Αναρωτιέμαι σήμερα αν ήταν τόσο δυσάρεστο το νέο που τόλμησα να πω! Αναρωτιέμαι πώς ο ειδικός γραμματέας κ. Ιατρίδης, αυτός που κατ’ ομολογία του κ. Κουλίνα ήταν ο άνθρωπος που απέκλεισε το έργο, πως σήμερα είναι αυτός που το υπογράφει;
Ως αντιδήμαρχος εθελοντισμού & κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Παιονίας σήμερα, θέλω να σταθώ στην ουσία της σημερινής ένταξης, για την οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε το κομμάτι του εθελοντισμού, που αν κάποιοι δεν πρόσφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους δεν θα ήμασταν σήμερα στην ευχάριστη θέση, να βλέπουμε να υλοποιείται άλλο ένα έργο στο δήμο μας. Απόδειξη λοιπόν ότι όταν βγαίνουμε από το εγώ και βαδίζουμε στο εμείς μπορούμε και καταφέρνουμε πολλά.
Το έργο, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότηας 3 στο Μέτρο 3.2.2 του Π.Α.Α. 2007-2013, αφορά εργασίες βελτίωσης και ανάπλασης του πάρκου της δημοτικής κοινότητας Αξιούπολης στην είσοδο της πόλης. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι περίφραξη με σιδηρό κιγκλίδωμα, τοποθέτηση ξύλινων κατασκευών γιά αναρριχιτικά φυτά, και κατασκευή βρυσών και πλήρους δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και πλήρους δικτύου ηλεκτροφωτισμού του πάρκου. Προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς και το σημαντικότερο όλων θα γίνουν φυτεύσεις θάμνων και δένδρων ώστε να γίνει ένας ελκυστικός χώρος όπως χρόνια πριν υπήρξε.
Στο σημείο αυτό να εκφράσω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Λουκά Τσουρέλη στέλεχος του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, για την αμέριστη στήριξη του, όπως άλλωστε πράττει με τον ίδιο ζήλο, για κάθε πρόταση από όποιον δήμο κι αν προέρχεται. Στάθηκε αρωγός σε κάθε περίπτωση του δήμου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα