Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Αξιουπολίτης δάσκαλος Σωφρόνης Μπαξεβάνης

Κοινωνία /

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 έφυγε από τη ζωή ο Αξιουπολίτης συνταξιούχος δάσκαλος Σωφρόνης Μπαξεβάνης, γνωστός στον Νομό και ιδιαίτερα στην Παιονία για την εκπαιδευτική, κοινωνική και αυτοδιοικητική του δραστηριότητα και προσφορά.

Γεννήθηκε το 1945. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ως αναπληρωτής και διορισμένος δάσκαλος υπηρέτησε σε πολλά σχολεία του Νομού. Διετέλεσε διευθυντής μεγάλων σχολικών μονάδων και για περισσότερο από μία δεκαετία προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα. Στην τάξη και στη διοίκηση της εκπαίδευσης προσέφερε τον καλύτερο εαυτό του εργαζόμενος πάντα με ζήλο και αφοσίωση.

Ακούραστος, αεικίνητος, έχοντας στόχο το καλύτερο και το τέλειο, ήταν πάντα παρών για την οργάνωση και την επίλυση των όποιων προβλημάτων ανέκυπταν. Συνέβαλε τα μέγιστα με τους συνεργάτες του για την αποπεράτωση του Γραφείου Εκπαίδευσης στη Γουμένισσα και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης αξιοποιώντας στο έπακρο την ιδέα για τη δημιουργία αυτών των υποδομών.

Παράλληλα με την εκπαιδευτική του εργασία και δράση με αγάπη και πάθος επιδόθηκε να υπηρετήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αξιούπολη, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συντοπίτες του επανειλημμένα τον τίμησαν με την ψήφο τους και η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της κωμόπολης ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Πάντα ενημερωμένος και προετοιμασμένος για τα Δημοτικά Συμβούλια. Πάντα μπροστά για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονταν. Πρωτοστατούσε και επιτηρούσε κάθε υλικοτεχνική υποδομή που δρομολογούνταν για το καλό των συμπολιτών και της κωμόπολής του. Ό,τι αναλάμβανε το έφερνε σε πέρας και το χαίρονταν, γιατί τον χαρακτήριζε το αίσθημα της προσφοράς, στους οικείους, τους συναδέλφους, τους συνδημότες, το κοινωνικό σύνολο. Ο Σωφρόνης ήταν ένας.

Τύπος εξωστρεφής και κοινωνικός πρόσφερε και στους τοπικούς συλλόγους και φορείς ως απλό μέλος αλλά και ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων, όπως των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας, Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης, “Αξιον Εστί”, Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Κιλκίς.

Μετά τη συνταξιοδότησή του δεν αποσύρθηκε. Συνέχισε να δρα και να προσφέρει ακόμη και στο ψαλτήρι των μικρών και απομακρυσμένων ενοριών της περιοχής που στερούνταν ιεροψαλτών. Πάντα πρόθυμος και αφιλοκερδής. Πάντα γελαστός και ωραίος.

Με τη Δασκάλα Αρχοντούλα Γιαννουλοπούλου δημιούργησαν οικογένεια με μόνιμη κατοικία στην Αξιούπολη και απέκτησαν τρεις γιούς, νύφες και εγγόνια. Ο Σωφρόνης παρά τις δυσκολίες της ζωής, που όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουν, αγωνίστηκε, προσέφερε, χαίρονταν τη ζωή και την προσφορά του. Αισιόδοξος, τολμηρός, αγωνιστής. Έτσι έφυγε και μας λύπησε πολύ η απώλειά του.

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και εύχονται την εξ ύψους παρηγορία

Καλό Παράδεισο Σωφρόνη, Καλή Ανάσταση!

Περισσότερα

Ευχαριστήριο του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Ιωάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά: Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον Αναστάσιο […]

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]

Δείτε ακόμα