Πολιτική

Εύσημα Νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ στον Λεωνίδα Γρηγοράκο

Εύσημα στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο γιά την υλοποίηση δεσμεύσεών του αναφορικά με την κάλυψη κενών ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, απονέμει δημοσίως η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή προ ολίγων ημερών στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, όπως και στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου, αποκόμισε σαφή εικόνα περί την υφιστάμενη κατάσταση στις δομές υγείας της περιοχής μας. Σε συνέχεια των δεσμεύσεων, που είχε αναλάβει ενώπιον των υπηρεσιακών παραγόντων των νοσοκομείων και της περιοχής αλλά και των πολιτών, μας ενημέρωσε επισήμως:
Το αίτημα πλήρωσης της θέσεως αναισθησιολόγου στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας, υλοποιήθηκε με την μετακίνηση του Μιχαήλ Μηνά από το Κ.Υ. Λέρου. Η απόφαση μετακίνησης ελήφθη και υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό, ο οποίος έχοντας γνώση των προβλημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής και κρίνοντας ότι η έλευση αναισθησιολόγου θα έλυνε πολλά εξ αυτών μέσω της πλήρους επαναλειτουργίας των χειρουργείων, προέβη στην κίνηση αυτή.
Το αίτημα κάλυψης της θέσεως καρδιολόγου στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας, ικανοποιήθηκε από την διακοπή απόσπασης του ιατρού με βαθμό διευθυντή καρδιολογίας, ο οποίος είχε αποσπασθεί στο Ασκληπιείο Βούλας. Την διακοπή της απόσπασης αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός ώστε να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή από την έλλειψη καρδιολόγου.
Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος για παιδίατρο στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας μέσω της προκήρυξης της θέσης για μόνιμο ιατρό αλλά και της προσθήκης ιατρού με το θεσμό του επικουρικού για τρία έτη, καθώς πρόκειται για παραμεθόριο περιοχή.
Για το αίτημα παιδιάτρου στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου θα προκηρυχθεί νέα θέση μονίμου ιατρού και στις προσλήψεις που επίκεινται η θέση θα καλυφθεί.
Για το νοσοκομείο Κιλκίς, ο κύριος υπουργός ήδη υπέγραψε την πρόσληψη δύο μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, ενός χειρουργού του κ. Παπαδόπουλου και μίας αναισθησιολόγου της κ. Σιντερέντοβα. Επίσης, υπέγραψε και την πρόσληψη ενός χειρουργού με το θεσμό του επικουρικού, του Κιλκισιώτη κ. Γιώργου Καϊσίδη, ο οποίος ήδη άρχισε και εργάζεται στο νοσοκομείο μας.
Η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ με τις όποιες δυνάμεις της συνέβαλε στην αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται του τομέα υγείας της περιοχής, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας όλων μας. Η συμβολή του αναπληρωτή υπουργού υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου ήταν και είναι καθοριστική, όπως και η αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή του σε όποιο αίτημα έχει να κάνει με διευθέτηση και δρομολόγηση ζητημάτων των νοσοκομείων της περιοχής μας. Μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και ρουσφετολογικές λογικές.
Κλείνοντας, ο κύριος Γρηγοράκος θέλησε να μας υπενθυμίσει ότι θα τα ξαναπούμε από κοντά σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν και θα επισκεφθεί την πόλη μας, για τα εγκαίνια της νέας τρίτης πτέρυγας του νοσοκομείου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα