Ηττήθηκε το Νέο Αγιονέρι 2 – 0 αλλά στάθηκε αξιοπρεπώς στα Σέρρας

Αθλητισμός /

Έδωσε συνέχεια στις αξιόλογες εμφανίσεις, τις ενδεικτικές της αγωνιστικής ανόδου του κατά το τελευταίο διάστημα, όχι όμως και στα θετικά αποτελέσματα.
Έτσι, η ανοδική πορεία του Εθνικού Ν.Αγιονερίου ανεκόπη στο δημοτικό γήπεδο Σερρών, καθώς ηττήθηκε εκεί από τον ιστορικό Πανσερραϊκό με 2-0.
Η ομάδα του νομού Κιλκίς «πλήρωσε» το «μουδιασμένο» ξεκίνημά της και την επιθετική ατολμία της έως το 30’, αφού κατά το εν λόγω διάστημα δέχθηκε την ασφυκτική πίεση της σερραϊκής, η οποία ξεκίνησε «εκρηκτικά» και κατάφερε να προηγηθεί με το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα χάρη σε τέρματα των Γκόγκα στο 9’ και Β.Κωνσταντινίδη στο 25’.
Μετά το 30’ ο Εθνικός «ανέβασε» την απόδοσή του και περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα του Πανσερραϊκού, ενώ στην επανάληψη μοιράσθηκε μαζί του την εδαφική υπεροχή, με ωρισμένα διαστήματα κατά τα οποία φάνηκε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.
Ομως σ’ αυτό το δεύτερο ημιχρόνιο οι δύο άμυνες έκαναν πολύ καλά την «δουλειά» τους, με επακόλουθο τον εκατέρωθεν περιορισμένο αριθμό σημαντικών φάσεων.
Ετσι, μπορεί να πει κανείς, ότι, τουλάχιστον σε σχέση με την παράμετρο της ψυχολογίας απέβη μοιραία γιά την ομάδα του Νέου Αγιονερίου η φάση του 32’, όταν ο Χασάνογλου εκτελώντας πέναλτυ, έστειλε την μπάλλα στην οριζόνται δοκό.
Βεβαίως, δεν μπορεί εκ των υστέρων να γίνει λόγος με κατηγορηματικό τρόπο γιά διαφορετική εξέλιξη, και κυρίως έκβαση, του αγώνα, πλην όμως, ο Εθνικός έχασε μία τεράστια ευκαιρία να «πάρει τα πάνω του» ψυχολογικώς, να προκαλέσει άγχος στον Πανσερραϊκό και να διεκδικήσει στην συνέχεια με αξιώσεις «κάτι καλύτερο».
Εκείνο, που «μετρά» είναι, ότι γιά άλλη μία φορά παρουσίασε «πρόσωπο» ομάδας, που μάχεται μέχρι τέλους, ανεξαρτήτως «ονόματος» και δυναμικότητας αντιπάλου, ακόμη και όταν τον αντιμετωπίζει στην έδρα του.
Και απέναντι στον Πανσερραϊκό με την μεγάλη ιστορία και παράδοση και την πανίσχυρη έδρα, έδειξε ότι αξίζει τουλάχιστον να παραμείνει χωρίς «μπλεξίματα» και «περιπέτειες» σ’ αυτήν την κατηγορία δικαιούμενος μιάς θέσεις τουλάχιστον στην πρώτη οκτάδα της.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Μιλκούδης, Κοντσίδης, Αποστολάς, Καρασίμος, Σπάσιτς, Γκέληνος (46’ Χαραλαμπίδης), Γραικός, Παλιάτσος (46’ Πεχλιβάνης), Χασάνογλου, Μήτσικας (55’ Χαιρόπουλος).

Περισσότερα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]

Δείτε ακόμα