Αθλητισμός

Η «εικόνα» του Εθνικού Ν.Αγιονερίου λίγες ημέρες πριν την «εκκίνηση»

Την Κυριακή 27.9.15 ξεκινά η νέα ποδοσφαιρική περίοδος 2015-16 στο πρωτάθλημα της γ’ εθνικής κατηγορίας.

Στον πρώτο όμιλο ο νομός Κιλκίς έχει εκπρόσωπο για τρίτη συνεχή χρονιά και τέταρτη συνολικώς την ομάδα του Εθνικού Νέου Αγιονερίου, η οποία μετά την επιτυχή περυσινή πορεία καλείται και φέτος να αποτελέσει και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό με ποδοσφαιριστές ικανούς, που σε συνδυασμό με την διατήρηση και παραμονή ενός αξιοσημείωτου αριθμού παικτών του «κορμού» της προηγούμενης χρονιάς συν την διοικητική σταθερότητα να αποτελεί ένα επιπλέον θετικό στοιχείο, φιλοδοξεί να ακολουθήσει μία ανάλογη, αν όχι καλύτερη, πορεία..

Ρίχνοντας μια ματιά στο έμψυχο δυναμικό εν όψει της νέας περιόδου παρατηρεί κανείς, ότι η ομάδα του Εθνικού έχει δημιουργήσει ένα σύνολο αξιοπρόσεκτο το οποίο σαφώς και έχει πολλές δυνατότητες για κάτι καλό.

Ωστόσο όλοι, προπονητές, παίκτες και διοικούντες, είναι εμφανώς μετρημένοι και ιδιαιτέρως προσεκτικοί και δεν αιθεροβατούν, αλλά, αντιθέτως, πιστεύουν σε μια κούρσα, που θα αξιολογείται και θα κρίνεται αγώνα με αγώνα και στο τέλος της διαδρομής θα γίνει, όπως συνηθίζεται να λέγεται, το «ταμείο».

Μοναδικό ζητούμενο και ευχάριστος «πονοκέφαλος» για το προπονητικό επιτελείο των Γιώργου Γεωργιάδη και Κώστα Φωτιάδη από την αρχή του επίπονου σταδίου της προετοιμασίας έως και λίγες ώρες πριν την αυλαία του νέου πρωταθλήματος η σύνθεση και η διαχείριση του δυναμικού, που έχει στη διάθεση του.

Ένα «ρόστερ», που εμπλουτίσθηκε ημέρα με την ημέρα και αναλόγως των αναγκών που εμφανίσθηκαν, και που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού και με την διεξαγωγή πολλών αγώνων από την έναρξη της προετοιμασίας, κάπου εκεί στα τέλη Ιουλίου έως τώρα.

Ξεκινώντας το στάδιο της προετοιμασίας ακολουθήθηκε ένας σχεδιασμός όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση αφ’ ενός μεν στην φυσική κατάσταση, αφ’ ετέρου δε στην διεξαγωγή αγώνων με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας και αφομοίωσης της αγωνιστικής φιλοσοφίας, που θέλει να περάσει το προπονητικό επιτελείο. Προς την κατεύθυνση αυτή βοήθησε και η διεξαγωγή των αγώνων του κυπέλλου ΕΠΣΚ, στο οποίο συμμετέχουν φέτος και οι ομάδες της γ’ εθνικής κατηγορίας.

Ας δούμε, όμως, επί τη ευκαιρία, ποιά είναι η «εικόνα» για την ομάδα του Εθνικού έως σήμερα. Σε δώδεκα ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις (πηγαίνοντας περίπου δυο μήνες πίσω όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία) φιλικές αλλά και κυπέλλου ο Εθνικός έχει να επιδείξει επτά νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερες ήττες με συνολικό συντελεστή τερμάτων 24 – 10.

Στον πρώτο φιλικό αγώνα αντιμετώπισε τον Αστέρα Μ. Βρύσης τον οποίο και νίκησε με 5-0. Κατόπιν νίκησε την Δόξα Λιθοτόπου με 4 – 1, ταξίδεψε στο Αιγίνιο όπου υπέστη ήττα με 3 – 0 από την τοπική ομάδα και ακολούθως σε δεύτερο αγώνα με τον ίδιο αντίπαλο αυτή τη φορά εντός έδρας στο Κιλκίς η αναμέτρηση έληξε με λευκή ισοπαλία 0 – 0.

Μετά αντιμετώπισε τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου και πάλι στο στάδιο του Κιλκίς σε φιλική αναμέτρηση νικώντας τον με 3 – 0 και ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο Γάζωρο από την ομάδα των Σερρών με 2 -1.

Εν συνεχεία αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα κυπέλλου ΕΠΣΚ ως γηπεδούχος στο Κιλκίς τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου τον οποίο νίκησε με 1 – 0, και στο ίδιο γήπεδο πήρε και πάλι την νίκη επίσης με 1 – 0 σε φιλική συνάντηση αυτή την φορά με τον Κιλκισιακό ενώ στον πιό σημαντικό και ξεχωριστό φιλικό αγώνα που έδωσε στη φάση της προετοιμασίας αντιμετωπίζοντας στον δημοτικό στάδιο Κιλκίς τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ηττήθηκε με 2 – 0 από τον «Γηραιό».

Στον πρώτο αγώνα που έδωσε στο γήπεδο του Ν. Αγιονερίου (δεύτερος γύρος κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς) υπέταξε με 5 – 0 τον Ατρόμητο Παλαιού Αγιονερίου παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση στην οποία αντιμετώπισε την Δόξα Γερακαριού της οποίας επιβλήθηκε με 4 – 0 και την ημέρα των εκλογών 20 Σεπτεμβρίου σταμάτησε η «αλυσίδα» νικών του από τον Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος σε νέα φιλική αναμέτρηση επικράτησε με 2 – 0.

Αυτή είναι συνοπτικώς η μέχρι στιγμής «εικόνα» του Εθνικού Νέου Αγιονερίου. Ευχόμαστε κάθε καλό στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον νομό Κιλκίς στην γ’ εθνική κατηγορία και να έχει καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα ανάλογη και, γιατί όχι, και καλύτερη, αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο από την περυσινή.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα