Αθλητισμός

«Χαλάστρα» έκανε τον Καμπανιακό ο Εθνικός 5-3

Ο αντικειμενικός σκοπός της ανανέωσης της παρουσίας στην γ’ εθνική κατηγορία έχει «κλειδωθεί» και το μόνο, το οποίο χρειάζεται γιά την μαθηματική επίτευξή του είναι τέσσερις βαθμοί (υπό προϋποθέσεις αρκούν και τρεις) από τους υπολειπόμενους πέντε αγώνες.

Σ’ αυτήν την ευχάριστη θέση βρέθηκε ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου μετά την εκτός έδρας θριαμβευτική νίκη του επί του Καμπανιακού Χαλάστρας με 5-3, που τον έφερε στην τιμητική πέμπτη θέση της κατάταξης, η κατάληψη της οποίας αποτελεί πλέον τον δευτερεύοντα, πλην όμως αρκούντως δελεαστικό γιά το γόητρό του αντικειμενικό σκοπό.

Ο αγώνας αυτός απετέλεσε έναν «ύμνο» στο επιθετικό ποδόσφαιρο, τον οποίο «συνέθεσαν» και οι δύο ομάδες, που, απαλλαγμένες από τα «δεσμά» κάθε άγχους, έπαιξαν «ανοικτά», σχεδόν ….«κατήργησαν» τις άμυνες και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, προσφέροντας «χορταστικό» θέαμα.

Ανάλογη και η εξέλιξη του αποτελέσματος, με ανατροπές και συγκινήσεις, από εκείνες που κρατούν «στο κόκκινο» το ενδιαφέρον των θεατών, ικανοποιώντας και τον πλέον απαιτητικό.
Η «ψυχρολουσία» του 2’, όταν και δέχθηκε πρώτος τέρμα στον Εθνικό, δεν επέφερε «μούδιασμα» στον Εθνικό, αλλά αντιθέτως, προκάλεσε την σφοδρή αντίδρασή του, με τον Πεχλιβάνη να ισοφαρίζει στο 7’ και τον Ε.Στεφανίδη να του δίνει το προβάδισμα με 2-1 στο 10’.

Το υπόλοιπο πρώτο ημιχρόνιο κύλησε με εναλλασόμενα διαστήματα εδαφικής υπεροχής και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με την λήξη του να βρίσκει τον Εθνικό προηγούμενο με 3-1, χάρη σε τέρμα του Γκέρτσου στο 39’.
Ο Καμπανιακός ξεκίνησε στην επανάληψη το ίδιο «εκρηκτικά» με το πρώτο ημιχρόνιο, και αυτήν την φορά κατάφερε να σημειώσει δύο τέρματα στο 48’ και στο 52’ και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Ομως, γιά άλλη μία φορά ο Εθνικός και όχι μόνο δεν «βραχυκυκλώθηκε», αλλά αντιθέτως αντέδρασε με πείσμα και πάθος γιά την κατάκτηση της νίκης, την οποία και κατέκτησε σημειώνοντας πρώτα το 3-4 με τον Ε.Στεφανίδη στο 60’ και επιβάλοντας πλήρως τον ρυθμό του κατά το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, οπότε η υπεροχή του επιβραβεύθηκε με το πέμπτο τέρμα από προσπάθεια του λίγο νωρίτερα εισελθόντος στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή Δημητρακόπουλου στο 79!

Τα δύο συγκροτήματα έχασαν και στην επανάληψη αρκετές ευκαιρίες, με το γηπεδούχο να αδυνατεί να φτάσει στο τέλος σε νέα ισοφάριση ή στην ανατροπή και να αρκείται στην αποφυγή …ευρύτερης ήττας!

Ο αγώνας χαρακτηρίσθηκε και από την δυναμική επάνοδο του πολύπειρου Στάθη Στεφανίδη, μετά την απουσία του από δύο συναντήσεις λόγω τιμωρίας. Ο 35χρονος άσσος του Εθνικού δεν περιορίσθηκε στην επίτευξη δύο τερμάτων, αλλά και διακρίθηκε τόσο στα οργανωτικά όσο και στα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Σε ό,τι αφορά στην συνολική «εικόνα» της ομάδας του νομού Κιλκίς και στην σπουδαία νίκη της συμβολής είχαν όλοι ανεξαιρέτως οι αγωνισθέντες παίκτες της.


Στα άλλα ματς σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Καβάλα – Άρης Ακροποτάμου 2-0
Άρης – Πανσερραϊκός 1-0
Έβρος Σουφλίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-1
Ορφέας Ελευθερούπολης – Δόξα Δράμας 1-1
Θύελλα Φιλώτα – Απόλλων Αρναίας 0-0
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-0
Καστοριά – Ηρακλής Αμπελοκήπων 0-3
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25η αγωνιστική)[table]
Α/Α, ΟΜΑΔΕΣ, ΤΕΡΜΑΤΑ, ΒΑΘΜΟΙ,
1., Πανσερραϊκός, 59, 25,
2., Καβάλα, 58, 25,
3., Άρης, 58, 25,
4., Δόξα Δράμας, 47, 25,
5., Εθνικός Νέου Αγιονερίου, 37, 25,
6., Καµπανιακός Χαλάστρας, 37, 25,
7., Θύελλα Φιλώτα, 33, 25,
8., Ηρακλής Αμπελοκήπων, 33, 25,
9., Εθνικός Αλεξανδρούπολης, 32, 25,
10., Έβρος Σουφλίου, 31, 24,
11., Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, 28, 25,
12., Άρης Ακροποτάμου, 25, 24,
13., Απόλλων Αρναίας, 22, 25,
14., Αναγέννηση Γιαννιτσών, 20, 25,
15., Ορφέας Ελευθερούπολης, 18, 25,
16., Καστοριά, 10, 25,[/table]

Η επόμενη αγωνιστική

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Καβάλα
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Ορφέας Ελευθερούπολης
Άρης Ακροποτάμου – Καστοριά
Πανσερραϊκός – Έβρος Σουφλίου
Θύελλα Φιλώτα – Άρης
Απόλλων Αρναίας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Δόξα Δράμας – Καµπανιακός
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Εθνικός Αγιονερίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα